Osle pelniusi sidabrą, Šiauliuose laimėjusi „Sun Cup“ varžybas, Kaune tapusi „Galinta“ tarptautinių varžybų nugalėtoja ir Lietuvos čempione ji žino, jog tai tėra jos kelio pradžia, o ateityje laukia dar didesni tikslai ir daugiau pergalių.

Tiesa, iš pradžių Goda baigė medicinos studijas ir tapo gydytoja, o fitnesu susidomėjo tik palikusi gimtąjį Kauną. „Sportavau visą gyvenimą. Lankiau šokius, vėliau jojimą. Net savo žirgą turėjau, bet jo netekus susidomėjau fitnesu.

Bebaigdama medicinos studijas turėjau atlikti praktiką Vilniuje. Tai sutapo ir mano kelio fitneso pasaulyje pradžia. Iš pradžių treniravausi po keletą kartų per savaitę. Sportavau su treneriu, o vėliau keliai suvedė su treneriu Jurbarke, kuris ir padėjo pasiruošti pirmosioms mano varžyboms.

Nesustoti man turbūt padėjo tai, kad viską, ko tik imuosi, darau maksimaliai gerai. Nemoku kažko imtis tik po truputį, nors pradžia buvo tikrai sunki. Buvo ir nuklydimų, ir psichologinių bei fizinių sunkumų, ašarų“, – sakė G. Randakevičiūtė.

Ji įsitikinusi, jog ne kiekvienas gali profesionaliai užsiimti kūno rengyba, todėl nenuostabu, jog vis dar sulaukia ir klausimų, ką norėtų suvalgyti labiausiai. „Dažnas to klausia, bet tiesiog neleidžiu sau apie tai galvoti ir nusiviliu mintimis apie maistą. Tačiau šis varžybų sezonas nebuvo sunkus.

Vos tik pradėjusi jam ruoštis sau pasakiau, kad kuo mažiau skųsiuosi ir tik darysiu tai, ką turiu. Juk nesu mažas vaikas. Taip pat nesuprantu ir tų sportininkių, kurios prieš varžybas dar susiplanuoja, ką valgys po jų, o tuomet prisikemša tiek, kad negali net pajudėti. Tuomet pasiruošimas varžyboms tampa savęs alinimu. Aš po varžybų valgau tą patį, ką ir prieš jas. Tiesiog suvartoju daugiau kalorijų, nes organizmui reikia atsistatyti“.

Besiruošdama pirmosioms savo varžyboms ji sutiko ir mylimąjį. Tuomet Piotras Ševčenko nesiruošė varžyboms ir padėjo būsimai sužadėtinei.

Šiandien mes jau kartu ir sportuojame taip pat kartu. Dieną pradedame 8:35 val. ir kasdien ruošiame maistą tai dienai. Reikia pasiruošti visiems šešiems dienos valgymams ir išvykti į darbą, kur būnu iki 17 val. Tuomet keliaujame į sporto salę ir po jos atgal į darbus, kurie baigiasi apie 22 val. Kadangi ir taip mažai laiko praleidžiame kartu, sutarėme, kad treniruosimės abu vienu metu“, – pasakojo 26-erių medikė.

Pacientų ir mylimojo ypač palaikoma Goda paaiškina, jog varžybų sezono metu ir po jo keičiasi ir kūno formos. Po varžybų sportininkas gali auginti kūno masę ar planuoti ruoštis varžyboms. Mano šių metų siekis buvo auginti kojų raumenis ir siaurinti taliją, nes mano kategorijoje „Wellness“ to reikia. Viršutinė talijos dalis buvo gera, bet pati talija – prastoka. Ankstesni mano sezonai iki varžybų ir po jų buvo kiek prastesni, nes kimšau kiek galėjau ir tai, ką norėjau (šypsosi). Po varžybų nutrūkdavau nuo grandinės ir pokyčiai buvo akivaizdūs. Tik ne šiemet. Žinoma, kartais leisdavau sau suvalgyti picos, bet kasdien į darbą ėjau su savo maisto dėžutėmis, kuriose buvo daug ryžių ir mėsos. Visi stebėjosi, kaip galiu taip daug suvalgyti ir tai tikrai sunku. Jau ir svajojau apie dietas“.

Toks jos gyvenimo būdas verčia nerimauti tik mamą, kuri laikas nuo laiko dukters pasiteirauja, kaip ši jaučiasi. „Bet juk ji mama. Tai normalu“, – šypteli Goda.

Tačiau pacientės nepamiršta stebėti ir varžybų, kuriose dalyvauja jų mylima gydytoja, o su pergale pasveikina dovanodamos gėles. Puikius santykius su pacientais palaikanti G. Randakevičiūtė džiaugiasi tokiu palaikymu.

Ji taip pat įsitikinusi, jog staiga keičiant gyvenimo būdą ar laikantis itin griežtų dietų žmogus gali greitai palūžti, tad šiame sporte svarbus nuolatinis režimas.

Į piktus komentatorius, kurie mano, jog sportuojančios merginos yra panašios į vyrus, ji taip pat nekreipia dėmesio ir mano, jog tai tik įrodo, kad žmogus nenusimano kūno rengyboje.

„Juokingai atrodo kai tie patys komentatoriai po nuotrauka iš sporto salės, kurioje aš stoviu įtempusi raumenis, rašo, kad atrodau kaip vyras, o įkėlus nuotrauką su aptempta suknele, kur stoviu atsipalaidavusi, rašo, kad mano formos puikios ir giria. Tačiau mes nevaikštome varžybinės formos nuolatos. Kam vyriška, o kam gražu. Žinoma, visur yra saikas. Varžybų metu yra išryškinami raumenys, o po jų merginos atrodo labai seksualiai ir moteriškai. Jos turi formą ir nėra tik vientisa masė. Kam gražus sukritęs kūnas, o kam tvirtas? Gaila man tų, kurie vietoje to, kad darytų kažką naudingo sau ar kitiems, pila purvą ant žmonių, kurie išsiskiria iš plikos masės. Tai jau jų vidinė tragedija“, – svarstė sportiška moteris.

Šiandien ji nori ir toliau tobulėti bei ištaisyti kūno trūkumus, kuriuos pastebėjo jau dabar. Pašnekovė įsitikinusi, jog kiekvienas galime susikurti būtent tokį kūną, kokio norime patys. Ši galimybė kūno rengyboje jai ir yra įdomiausia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (330)