Už dviejų kambarių būtų prašau 400 eurų.

O Jėzus, galvojat jūs, senė išprotėjo, tegu nusprogsta iš godumo.

Bet aš ketinu laikyti kainą iki kol pakels minimumą. Tada aš pakelsiu dar.

Kas už to slypi? Štai tokia istorija.

Patys pirmieji nuomininkai išgyveno bute dešimt metų – išaugino tris vaikus ir du šunis. Kai atsisveikinome, net ašarą nubraukiau, nemeluosiu. Auksiniai žmonės buvo, lietuvė ir užsienietis, tamsaus gymio, beje. Puikiai kalbėjo lietuviškai, su gimtadieniu pasveikinti paskambindavo, vyrui už santechnikos remontą pinigų brukdavo (pagal sutartį buvome įsipareigoję tą daryti neatlygintinai). Tarsi artimų draugų šeima...

Bet jie išvažiavo į užsienį, ir butas paliko naujiems žmonėms. Nieko nelaukdama, vis dar geros nuotaikos, išnuomavau studentams.

...kai ėjau paimti nuomos ir paklausti, ar viskas gerai, kaimynai jau tykojo - sakė, muzika taip davė bosais, kad net kurti girdėjo, miegot negalėjo. Greit supratau, kad butas verčiamas neoficialiu bariuku, ir išvijau lauk.

Na, galvoju, 10 metų auksinius nuomininkus turėjau, pora mėnesių nuėjo šuniui ant uodegos. Nieko.

Įleidau vėl šeimą. Tai, nevarginant smulkiomis detalėmis, tik grasindama nelegaliais dalykais išvijau. Kai ateidavau nuomos, paaugęs sūnus prie mano akių stalą su žiebtuvėliu degindavo.

Galiausiai paskutinė nuomininkė buvo pusamžė moteris. Tai po jos butas liko avarinės būklės: išdaužtas balkono langas, į tapetus įsigėrusi smarvė, velniai žino kuo užkimšti vamzdžiai, ir krūva skolos laiškų, IKI DABAR keliaujančių į dėžutę...

Nuo tada butas šiek tiek remontuotas ir laukia naujų nuomininkų. Nevertas jis tų 400 eurų tikrai, bet jei leisiu, galvoju, tai tik tuos, kurie gali sau leisti minimalų atlyginimą vien nuomai, ir imsiu 3 mėn. depozitą, iš kurio išskaičiuosiu, taip sakant, sysiuko dėmelių nuo klozeto nuvalymą.

Mokėsiu nors ir 10 metų už tuščią butą, bet daugiau jokių degradų – jokių studentų, jokių vyresnio amžiaus žmonių, jokių šeimų. Taškas.

Esi nuomotoja ar nuomininkas? Nori papasakoti savo karčią patirtį? Galbūt buvo priimti gyventi ne tokie žmonės arba kaip tik, būsto šeimininkų elgesys buvo nepkenčiamas? Rašyk el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuoma“ arba spausk apačioje ir siųsk tekstą.