Oskaro apdovanojimą šiais metais atsiėmęs Bryantas naujajai laidai išsikėlė ambicingus ir unikalius tikslus. „Kalbančių galvų“ vizijos atsisakiusi NBA ikona žiūrovams pateiks artėjančiųjų atkrintamųjų varžybų rungtynių analizes, tą darydamas taip, lyg pats ruoštųsi stoti į kovą kitame susitikime.

Įžanginiame „Detail“ epizode Kobe savo dėmesį skirs 2009-ųjų metų Vakarų konferencijos finalo šeštosioms rungtynėms tarp Los Andželo „Lakers“ ir Denverio „Nuggets“. Toks pasirinkimas turėtų priversti suklusti ir Lietuvos krepšinio gerbėjus – pastarajai ekipai minėtoje serijoje atstovavo ir Linas Kleiza, toje apžvelgiamoje dvikovoje pelnęs 6 taškus.
Carmelo Anthony, Kobe Bryantas ir Linas Kleiza

Kalbėdamas apie savo išskirtinius siekius, Kobe atskleidė, jog tikisi šios laidos pagalba išmokyti jaunąją krepšininkų kartą teisingai analizuoti video medžiagą:

„Jaučiu, jog jaunimui svarbu suprasti, kaip reikia stebėti vaizdo įrašus, kaip studijuoti krepšinį. Jei tokia laida būtų buvusi eteryje, kai man buvo 10 ar 11 metų, aš būčiau įgavęs tiek teorinių žinių, jog sulaukęs 22 ar 25 savo suvokimu būčiau smarkiai, tikrai smarkiai pranokęs iki manęs rungtyniavusius krepšininkus.

Mano pareiga yra atiduoti duoklę naujajai kartai, pasidalinti su ja tuo, ko išmokau iš didžiųjų krepšininkų, didžiųjų mokytojų ir didžiųjų trenerių, su kuriais man teko dirbti.

Tokia šitos laidos idėja – parodyti tiek būsimiems, tiek esamiems krepšininkams mano asmeninės video analizės procesą, atskleidžiant jį iki smulkiausių detalių. Viliuosi, jog jie kažko iš to pasisems. Toks yra mano tikslas“.

Atvirai ir nuoširdžiai kalbėjęs Kobe sukėlė klausytojų juoką atsakydamas į klausimą apie savo ambicijas vieną dieną tapti tradiciniu TV apžvalgininku, kokiais tapo Shaquille'as O'Nealas ar Charlesas Barkley. Paklaustas kiek noro turi vieną dieną užimti tokią rolę, Bryantas nukirto lakoniškai: „nulį“.

Būsimoji laida nebuvo vienintele spaudos konferencijos tema.

Klausimais buvusį lygos naudingiausią žaidėją (MVP) apipylę žurnalistai nepraleido progos pasidomėti ir jo mintimis apie artėjančias atkrintamąsias varžybas bei stilistinius lygoje propaguojamo žaidimo stiliaus pokyčius.

„Visada stengiuosi atsiriboti nuo prognozių. Mėgstu stebėti elementarų žaidimo kokybės vaizdą, kurį regiu prieš savo akis. Sezono baigtis stipriai priklauso nuo „Warriors“ žaidėjų sveikatos būklės. Hjustono klubas sukūrė sau puikią situaciją su savo universalumu, greičiu ir agresyvumu. Tai agresyviausia komanda, kokią kada treniravo Mike'as D'Antoni.

Klivlandas su LeBronu, aplink jį suburtais metikais ir jaunatviškumo injekcija bus labai pavojingi. Bus smalsu pamatyti, ką darys Torontas. Kyrie trauma stipriai paveikė Rytų konferenciją. Savo favoritais, priklausomai nuo sveikatos klausimų, įvardinčiau Hjustoną ir „Warriors“, bet, kaip sakiau, nenoriu nieko prognozuoti“.

Vienas iš „Washington Post“ reporterių pasiteiravo Bryanto jo nuomonės apie stiprų aukštaūgių rolės pasikeitimą per pastaruosius du dešimtmečius. Žurnalisto manymu, daugumai lygos sunkiųjų krašto bei vidurio puolėjų vis dažniau atakuojant iš toli, tokio stilistinio pokyčio priežastimi derėtų laikyti Dirko Nowitzki žaidimą. Tačiau Kobe šios evoliucijos šaknis įžvelgia giliau:

„Dirkas ėjo priešinga linkme. Kai jis atėjo į lygą, jis metė labai daug tritaškių. Kai jie tapo čempionais, iš toli jis atakavo turbūt dvigubai rečiau nei savo debiutiniame sezone.

Dirkas Nowitzki ir Kobe Bryantas

Pati idėja savo gretose turėti tokio ūgio žaidėją, galintį išplėsti aikštę ir mesti tritaškius, buvo revoliucinė. Ji įkvėpė daug krepšininkų sau pasakyti „žinai, aš noriu būti toks, kaip Dirkas“. Bet Dirką įkvėpė kiti vyrukai, tokie kaip Arvydas Sabonis ar Vlade Divacas.

Nowitzki tai pakėlė į kitą lygį dėl savo mobilumo, gebėjimo varytis kamuolį ir atlikti verpstes bei kitus klaidinančius judesius. Bet kai Dalasas laimėjo titulą, didžiausia problema, kurią jie kėlė mums ir Majamiui, nebuvo jo metimai iš toli po „pick-and-pop“ situacijų. Tai buvo jo gebėjimas žaisti ties baudų metimo linija ir žemiau, ir tai buvo didžiausias jo, kaip krepšininko, žingsnis pirmyn“.

Panašią revoliuciją krepšinio televizijos kontekste nusiteikusio įvykdyti Bryanto laidą „Detail“ bus galima išvysti atnaujintos ESPN mobiliojo telefono programėlės funkcijos ESPN+ eteryje.