1. Krokuva, Lenkija

Tyrimo duomenimis, Krokuva yra pigiausia Rytų Europos kryptis trumpoms atostogoms. Keliautojai pasirinkę savaitgalio išvyką į šį miestą gali tikėtis išleisti maždaug 189 eurus, įskaitant dvi naktis 3* viešbutyje, viešąjį transportą, maistą, gėrimus ir ekskursijas dviem žmonėms.

Tačiau, neapsigaukite, preliminarios kainos paskaičiuotos neįskaitant lėktuvų bilietų.

2. Vilnius, Lietuva

Mūsų sostinė, Vilnius, šiame tyrime užėmė antrą vietą, pagal pigiausias Rytų Europos kryptis. Paskaičiuota, kad savaitgalis sostinėje turėtų kainuoti maždaug 190 eurų.

3. Ryga, Latvija

Kaimynė Latvija užėmė trečiąją vietą. Savaitgalis Rygoje čia turėtų atsieiti ne daugiau 200 eurų, įskaitant pramogas ir populiarių objektų lankymą.

4. Varšuva, Lenkija

Lenkija sąraše atsiduria net antrą kartą, patvirtindama faktą, kad šalyje pragyvenimas, iš tiesų, yra gana pigus. Savaitgalis sostinėje, vidutiniškai kainuos 206 eurus.

Varšuva

5. Budapeštas, Vengrija

Trumpos, dviejų nakvynių atostogos, dviem žmonėms Budapešte kainuos maždaug 210 eurų.

6-7 vietas dalinasi Maskva (Rusija) ir Praha (Čekija)

Pasak „Post Office“, už savaitgalį šiuose miestuose sumokėsite apie 230 eurų.

8. Atėnai, Graikija

Graikijos sostinėje, dviejų nakvynių kelionė kainuos vos keliais eurais brangiau nei Maskvoje ar Prahoje – apie 233 eurus.

Atėnai

9-10 vietas dalinasi Lisabona (Portugalija) ir Lilis (Prancūzija)

Trumpa kelionė į populiariausią Portugalijos miestą Lisaboną, kaip ir į Prancūzijos šiaurėje esantį Lilį, kainuos apie 240 eurų.

Na, o brangiausia kryptimi įvardintas ir sąrašo apačioje atsidūrė Olandijos miestas Amsterdamas. Čia už savaitgalio kelionę galite suploti net iki 600 eurų.