Laba diena. Kamuoja viena problema. Mano panelė nepilnametė, tad į polikliniką pas ginekologę be tėvų eiti negalima. O mes norėtume, kad gydytojas rekomenduotų kokius nors kontraceptikus. Deja, neturime pinigų privačiam gydytojui. Draugė bijo pastoti, tačiau bijo vartoti ir tabletes, nes kai kurių vaistų jos organizmas nepriima. Ką patartumėt?

Sveikas. Iš tikrųjų, į gydytoją savarankiškai galima kreiptis tik nuo 16 metų, o iki 16 metų reikalingas tėvų sutikimas. Esu tikra, mano patarimas tau nepatiks. Bet aš siūlau neskubėti anksti pradėti lytinio gyvenimo. Geriau dar pabrandinkite savo jausmus, labiau pažinkite vienas kitą. Tavo draugė juk teisiškai dar net neatsako už save.

Skaudžios pasekmės

Jokios apsaugos priemonės nesuteikia šimtaprocentinės garantijos, kad mergina nepastos. Jei taip atsitiktų, pasekmės gali būti skaudžios. Galų gale tos pačios hormoninės tabletės naudojamos tokiame ankstyvame amžiuje gali sutrikdyti natūralius lytinio brendimo ir vystymosi procesus.

Malonios formos

Be lytinio akto yra daug kitų seksualinio artumo formų, kurios gali būti ne mažiau malonios ir baigtis orgazmu: įvairios glamonės, bučiniai, lytinių organų stimuliavimas ranka ar burna, visa tai, kas vadinama petingu.

Geriausia - pasitarti

Jei vis dėlto nebegalite laukti, be hormoninių tablečių yra ir kitų apsisaugojimo priemonių: tai gali būti prezervatyvai, taip pat lokalinė kontracepcija - vaginalinės tabletės ar žvakutės, įsidedamos į makštį prieš lytinį aktą, pvz., "Pharmatex". Žinoma, geriausia pasikonsultuoti su specialistu. Kiekvienas atvejis individualus, ypač jei merginos organizmas, kaip šiuo atveju, toks jautrus. Jeigu jau rastumėte pinigų kontraceptinėms tabletėms, gal jų atsirastų ir konsultacijai? Juk galima eiti ne į pačią brangiausią kliniką.

Klausk Ramunės: seksas@15min.lt