Portalas thetalko.com surinko įdomių faktų apie grožio konkursus, su kuriais kviečiame susipažinti.

Grožio konkursų dalyvės treniruojasi kaip sportininkės

Fotografas Timas Gruberis prieš „Mis Amerika“ konkursą fiksavo jo dalyvių kasdienybę ir gali paliudyti, kiek daug jos dirba su savo kūnu. „Iš pradžių žvelgiau į jas šiek tiek ciniškai: „Na, gerai, grožio konkurso dalyvės – tai bus gana nuobodu.“ Tačiau pamatęs, kiek pastangų jos skiria šiam konkursui, pradėjau į jas žiūrėti kaip į sportininkes. Jos buvo varžovės ir tai buvo savotiška sporto varžybų versija“, – sakė jis.

Kelis mėnesius prieš konkursą merginos sportuodavo mažiausiai po keturias valandas per dieną. Tuomet per 19 grožio konkurso dienų jos turėdavo vienos valandos pertrauką ir šį laiką praleisdavo sportuodamos savo viešbučio kambariuose.

Kira Kazanceva

Dalyvės negali lauktis kūdikio

Mergina būtų pašalinta iš konkurso ne tik tuo atveju, jei paaiškėtų, kad ji yra ištekėjusi. Viena griežta grožio konkurso taisyklė skelbia: „Dalyvės privalo būti dorovingos. Konkurse negali dalyvauti merginos, kurios anksčiau laukėsi kūdikio ar yra nėščios šiuo metu. Jos taip pat negali būti įvaikinto vaiko globėjos ar kada nors įsivėlusios į kokius nors nedorus veiksmus.“

Visos „Mis Amerika“ dalyvės turi prisiekti, kad yra netekėjusios ir nesilaukia kūdikio. Jei paaiškėtų, kad jos melavo, joms grėstų didžiulė bauda, be to, iš jų būtų atimtas titulas.

Mis Amerika Kira Kazanceva

Makiažas gali užtrukti iki aštuonių valandų

Makiažas turi būti padarytas pačioje dienos pradžioje, nes likusiu renginio metu lieka mažai laiko pataisymams. Daugelis dalyvių jau nuo 3 val. nakties pradeda dailinti savo veidą ir naudoja įvairiausias priemones nuo kokosų aliejaus iki plaukų lako, kad makiažas išsilaikytų per visą dieną

Šiuo metu populiarėja nauja makiažo technika, užimanti nemažai laiko. Ji vadinama „kepimu“.

„Mis Pietų Karolina“ Daja Dial svetainei today.com paaiškino šį procesą: „Užtepus maskuojančios priemonės, po akimis reikia užtepti birių pudros miltelių ir palikti 10 – 15 min. Kai šie milteliai nuvalomi, maskuojanti priemonė laikosi tvirčiau, o jūsų paakiai būna šviesesni.“

"Mis Amerika" Nia Sanchez

Merginos girdi daug melo

Daugeliui grožio konkursų būdinga karti tiesa, kad tiesos juose nėra itin daug. Dalyvės turi prižiūrėtojus, kurie iki pat finalų ruošia ir rūpinasi merginomis. Viena iš jų užduočių – palaikyti merginų ūpą, kad jos scenoje plačiai šypsotųsi.

Tačiau nuolat girdėjusios, kad yra garantuotos laimėtojos, kai kurios dalyvės dar pačioje pradžioje iškrenta iš konkurso ir apsipila ašaromis.

Laura Kaeppeler

„Slapta taisyklė nr. 7“

„Mis Amerika“ konkurse įvairių tautybių merginoms leidžiama dalyvauti tik nuo 8-ojo dešimtmečio. Prieš tai dalyvėms galiojo prieštaringai vertinama 7-oji taisyklė, teigusi, kad konkurse varžytis leidžiama tik „geros sveikatos ir baltaodžių rasės merginoms“.

Kad patenkintų šį reikalavimą, „Mis Amerika“ finalistės turėdavo peržiūrėti visą savo giminės medį, kad įsitikintų, jog yra grynos baltaodės. Neįtikėtina, kad ši taisyklė prieš 40 metų dar tebegaliojo.

Mis Amerika Kira Kazanceva

Dalyvavimas grožio konkurse gali kainuoti tūkstančius

Daugelis žmonių neįsivaizduoja, kad dalyvavimas šiame konkurse gali kainuoti tūkstančius dolerių. Dalyvio mokestis svyruoja nuo 300 iki 500 dolerių, suknelės kainuoja 700 – 1000 dolerių, o rimtesnėms dalyvėms – net iki 5 tūkst. dolerių. Grožio konkursų treneriai už valandą konsultacijų prašo maždaug 100 dolerių, profesionalų padaryta šukuosena ir makiažas – dar 500 dolerių ar net daugiau.

Kai kurioms dalyvėms pavyksta rasti rėmėjų, kurie padengia dalį šių išlaidų, tačiau taip pasiseka ne visoms. Visada egzistuoja tikimybė, kad iškrisi iš šio proceso tuščiomis rankomis ir palūžusi.

Mis Amerika 2009 Kristen Dalton

Grožio konkursai gali psichologiškai sugniuždyti

Fizinis ir emocinis krūvis, kurį patiria jaunos merginos, dalyvaujančios grožio konkursuose, gali būti milžiniškas. Šias laikais jaunos, apie „Mis Visata“ karūną svajojančios merginos pradeda varžytis sulaukusios vos 3 metų.

Būdamos aštuonerių, jos jau žino, kaip pačioms pasidaryti makiažą, o nešioti maudymosi kostiumėlius joms yra norma. Tačiau išvaizdos vertinimas tokiame jauname amžiuje gali padaryti žalos merginos savivertei, kai ji bus vyresnė.

Vaikų psichologas Sydas Brownas per laidą „Good Morning America“ pasidalijo savo būgštavimais. „Grožio konkursuose dalyvaujantys vaikai savo savivertę įpranta sieti su savo išvaizda. Tačiau suaugę jie gali palūžti, jei neišsaugo savo grožio. Paauglėms atsiranda aknė, arba jų figūros nesivysto taip, kaip jos įsivaizdavo. Daugelis konkursuose dalyvaujančių vaikų, kurie sureikšmina savo išvaizdą, patiria emocinių problemų“, – sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)