Ne. Odinių daiktų įdrėskimus užtaisyti padės vienas elementarus ir laiko patikrintas būdas.

Ant odinių batų dažnai atsiranda įdrėskimų. Nuo jų neapsaugota net brangi avalynė. Jei atitinkamos spalvos batų tepalas ar lakas nepadeda išspręsti šios problemos, teks griebtis sunkiosios artilerijos. Tiksliau tariant, pasigaminti „skystos odos“. Tačiau neišsigąskite: tai kur kas paprasčiau, negu atrodo.

Norėdami savarankiškai pasigaminti „skystos odos“, pasiruoškite:

1. Tokios pačios spalvos ir faktūros odos fragmentą nuo odinio gaminio – „donoro“;

2. Techninio skiediklio acetono pagrindu (galite pabandyti net priemonę lakui pašalinti);

3. Pipetę;

4. Glaistymo mentelę ar aštrų kanceliarinį peiliuką.

1 žingsnis: „donoro“ paieškos

Kad užtaisytumėte regimoje vietoje atsiradusį įdrėskimą, teks paaukoti mažą odos fragmentą iš nematomos vietos, pavyzdžiui, iš vidinės bato dalies, užlenktos striukės apykaklės apačios ar rankinės vidaus. Radote? Puiku. Dabar ant pasirinktos „donoro“ srities pipete užlašinkite skiediklio ir po poros sekundžių atsargiai pagrandykite tą vietą mentele ar peiliuku.

2 žingsnis: taisymas

Ant jūsų mentelės ar peiliuko (ar net rankų) turėjo likti mažytis gabaliukas odos. Iš karto uždėkite jį ant įdrėskimo, kurį norite užtaisyti.

Užlyginkite „persodintą“ odos gabaliuką ta pačia mentele ar tvirta kempinėle, kad būtų nematyti jo kraštelių. Valandėlę leiskite šiai vietai išdžiūti, o tada visą gaminį nupoliruokite.

Jei viską atliksite kruopščiai, niekas net nepastebės, kad ant bato, striukės ar rankinės buvo įdrėskimas.

Štai čia galite pažiūrėti vaizdo pamoką, kurioje avalynės meistras smulkiai moko, kaip patiems pasidaryti „skystos odos“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)