Registruoti kormoranams Anglijos meškeriotojus vienijanti organizacija „Angling Trust” sukūrė specialią interneto svetainę. Tačiau prieš kurį laiką į ją ėmė plūsti melagingi pranešimai apie pastebėtus kormoranus. Netrukus paaiškėjo, kad tai daro viena aplinkosaugos aktyvistų grupuotė, taip bandydama sugadinti visą projektą ir apsaugoti kormoranus.

Todėl „Angling Trust” pateikiamai informacijai įvedė naujų reikalavimų ir ragina aktyvistus nustoti švaistyti savo laiką, nes jų pateikti duomenys galutinėje projekto ataskaitoje neatsidurs.

Žuvimi mintančių kormoranų skaičius pastarąjį dešimtmetį Anglijoje drastiškai išaugo, o tai meškeriotojai sieja su mažėjančiais žuvų ištekliais. Ypač didelę žalą šie paukščiai daro lašišinėms upėms ir iš upės į jūrą migruojančioms mažoms lašišoms. Neseniai buvo paskaičiuota, kad apie 40-50 proc. jaunų lašišų taip ir nepasiekia jūros, didelė dalis kaltės dėl to tenka ir kormoranams.

„Esame nusivylę, kad šie gyvūnų teisių ekstremistai tokiu būdu rodo savo neapykantą. Dabar jie kuria grupes feisbuke, kuriose net skamba raginimai šaudyti meškeriotojus. Tai išties baugina”, - sakė „Angling Trust” vadovas Markas Lloydas.