1. Rūdžių ir kitas tamsias dėmes nuo balto medvilninio audinio nesudėtinga pašalinti natrio bisulfitu arba visiems puikiai žinomu balikliu. Jums prireiks paruošti tirpalą iš 1 dalies natrio bisulfito ir 10 dalių vandens. Šio tirpalo pilkite tiesiai ant dėmes ir palikite suveikti 15 min.

2. Dėmėms nuo spalvotų audinių šalinti prireiks labiau tausojančios priemonės. Lygiomis dalimis sumaišykite gliceriną ir tarkuotą muilą. Šie tiek praskieskite priemonę vandeniu, gautos košelės tepkite ant dėmės ir palikite parai. Vėliau gaminį išskalbkite.

3. Aliejinių dažų dėmę geriausia šalinti priemone, paruošta lygiomis dalimis sumaišius benziną, acetoną ir terpentiną.

4. Jei ant audinio atsirado drėgmės žymių, užterštus plotus apdorokite išrūgomis.

5. Žolės dėmes kuo puikiausiai pašalins paprastos druskos tirpalas. Priemonę paruošite ištirpinę 1/3 stiklinės vandens arbatinį šaukštelį druskos.

6. Išteptas rankoves, kišenes, švarkų ir lietpalčių apykakles galima išvalyti amoniako tirpalu. Jo šiek tiek užpilkite ant baltos pašluostės ir atsargiai patrinkite.

7. Drabužiams iš juodo aksomo būtinas išskirtinis dėmesys. Tokius gaminius patartina valyti trimis etapais: iš pradžių patrinama žibale pamirkytu šepečiu, tada kitu švariu ir sausu šepečiu gaminys dar kartą pavalomas ir galiausiai išvalytas drabužis išvėdinamas ir kabinamas virš garų, kad galutinai būtų pašalintas kvapas ir išlyginti aksomo plaukeliai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)