Nors Dainius Adomaitis startą stovyklos pradžiai duos pirmadienį 14 val., didelė dalis rinktinės krepšininkų į Palangoje esantį „Vanagupės“ viešbutį susirinko dar sekmadienį. Ten apsistojo Karaliaus Mindaugo taurės turnyre dalyvavę žaidėjai Martynas Echodas, Mindaugas Girdžiūnas, Rokas Giedraitis, Vaidas Čepukaitis ir Kšyštofas Lavrinovičius.

Anksčiau atvyko ir „Šiaulių“ lyderis Laurynas Birutis bei Ispanijoje žaidžiantis Eimantas Bendžius. Kiek pavėluotai prie rinktinės prisijungs Vokietijos klubuose rungtyniaujantys Žygimantas Janavičius ir tik sekmadienį šios šalies taurės finale žaidęs Marius Grigonis.


Iš kitų rinktinės narių pirmasis viešbutyje pasirodė Renaldas Seibutis, kuris šįkart yra vienas iš dviejų Klaipėdos „Neptūno“ atstovų. R. Seibutis atskleidė, kad sekmadienį susijaudinęs bendraklubis jam skambino ir teiravosi, ką atvykstant į rinktinės stovyklą reikia atsivežti.

„Kai jis sužinojo apie pakvietimą, iškart jį pasveikinau. Prisimenu save, kai pirmą kartą teko važiuoti į stovyklą, prisimenu tą jausmą ir tikrai džiaugiuosi už komandos draugą. Linkiu jam sėkmės. Sekmadienį jis skambino man labai susijaudinęs, klausinėjo, ką pasiimti, ko nepasiimti, ką daryti, ko nedaryti.

Nuoširdžiai pasakiau, ką žinojau ir ką jaučiau. Suprantama, kad pirmą kartą Lietuvos rinktinės aprangą apsivilksiantys žmonės taip nuoširdžiai pergyvena. Labai teigiamai į tai reaguoju“, – sakė R. Seibutis, kuris taip pat pasidalino savo mintimis apie būsimuosius atrankos mačus.

„Geros nuotaikos. Kitokios būti ir negali. Didelė garbė sportuoti už Lietuvą. Kaip ir pirmojo lango metu, taip ir dabar: laiko labai mažai, turi būti maksimalus susikoncentravimas ir rezultatas. Stengsimės, bandysime ir atiduosime visas jėgas tam, kad tą rezultatą pasiekti.

Pamatysime, ar rinktinės pajėgumas pasikeitė. Treneris savo ruožtu renkasi žaidėjus, kurie turbūt gali tikti žaidimo sistemai ir yra geriausios šiuo metu sportinės formos. Šis formatas tuo ir įdomus. Tikiu, kad per trumpą laiką mes ir vėl susižaisime bei būsime patenkinti rezultatu, kaip ir per pirmąjį langą“, – kalbėjo R. Seibutis.

Aišku, kad tai paskutinė stovykla. Jau prieš keletą metų buvo paskutinė, bet aplinkybės susiklostė taip, kad reikia pagelbėti. Tai meilė krepšiniui, tam oranžiniam kamuoliukui ir Lietuvai. Vasarą stovykla dar bus, bet tuomet į rinktinę jau atvyks geriausi iš geriausių, todėl man neliks vietos.
Kšištofas Lavrinovičius

Netrukus į viešbutį atvykęs apkalbėtasis debiutantas E. Želionis pats bendraudamas su žiniasklaida į klausimus atsakinėjo lakoniškai, bet taip pat papasakojo apie pokalbį su R. Seibučiu.

„Klausiau, ką pasiimti, ką duos, kaip pasiruošti. Jis atsakė ir padėjo man. Sakė, kad reikia pasiimti kedus, nuotaiką ir pasitikėjimą savimi. Tada viskas bus gerai. Slaptų patarimų dar nedavė. Pirmą kartą esu vyrų rinktinėje. Jaudulio truputį yra, bet malonumas ir atsakomybė didesnė, nes visada apie tai svajojau. Tikėjausi patekti į rinktinę dabar. Tai man yra didelė garbė.

Pažįstu visus rinktinės žaidėjus, visi esame žaidę vienas prieš kitą. Kiek nusivyliau nepatekęs į rinktinę per pirmąjį langą, bet džiaugiuosi, kad patekau dabar. Antroje sezono pusėje geriau žaisti pradėjau, nes, Klaipėdą palikus Juanui Palaciosui, gavau daugiau laiko aikštelėje. Tiesa, mano rolė nepasikeitė. Per šią savaitę dirbau ir gydžiausi traumas. Truputį sužeista čiurna ir nugara, bet nieko rimto”, – pasakojo E. Želionis.

Netrukus su žiniasklaida bendravęs rinktinės kapitonas Kšištofas Lavrinovičius prisipažino, kad ši rinktinės stovykla jam yra paskutinioji. Veteranas teigė, kad artėjančią vasarą jis skirs šeimai bei juokavo kalbėdamas apie Karaliaus Mindaugo taurės turnyro konkurso metu kelionę į Tbilisį laimėjusį sūnų.

„Aišku, kad tai paskutinė stovykla. Jau prieš keletą metų buvo paskutinė, bet aplinkybės susiklostė taip, kad reikia pagelbėti. Tai meilė krepšiniui, tam oranžiniam kamuoliukui ir Lietuvai. Vasarą stovykla dar bus, bet tuomet į rinktinę jau atvyks geriausi iš geriausių, todėl man neliks vietos.

Pats jau turiu su šeima daugiau pabūti, į Gruziją nuvykti. Tik dar nežinau, kur atsiimti tuos laimėtus kelionės bilietus“, – šypsojosi K. Lavrinovičius, taip pat papasakojęs apie tai, ką iki pirmosios atrankos akistatos svarbiausia atlikti visiems rinktinės žaidėjams.

„Svarbiausia koncentracija, nesvarbu, ar tu jaunas, ar senas. Visos komandos laiko pasiruošimui turi vienodai, todėl svarbiausia fokusuotis į tai, ko treneris prašo. Visi atvykome iš skirtingų klubų, trenerių ir sistemų. Per tas kelias dienas reikia persijungti ir daryti tai, ką reikės daryti“, – dėstė K. Lavrinovičius.

Lietuvos rinktinei dėl nesuderintų tvarkaraščių per taip vadinamą antrąjį FIBA atrankos langą vėl nepadės NBA ir Eurolygoje žaidžiantys mūsų šalies krepšininkai bei Kinijoje įspūdingus dvigubus dublius renkantis Donatas Motiejūnas.

Artimiausias dvejas atrankos rungtynes dėl traumų praleis ir trys krepšininkai, rudenį jau vilkėję nacionalinės ekipos marškinėlius.

Tai Venecijos „Umana Reyer“ puolėjas Gediminas Orelikas, Vilniaus „Lietuvos ryto“ puolėjas Arnas Butkevičius ir Burgoso „Miraflores“ ekipoje rungtyniaujantis Deividas Gailius.

14-os kandidatų sąraše atsirado vietos naujiems veidams. Pirmą kartą į nacionalinės ekipos stovyklą pakviesti puolėjai Edgaras Želionis (Klaipėdos „Neptūnas“) ir Martynas Echodas (Vilniaus „Lietuvos rytas“).

Taip pat Palangoje bus rudenį į rinktinės stovyklą kviesti, bet oficialiose varžybose dar nedebiutavę Laurynas Birutis („Šiauliai“) ir Arnoldas Kulboka (Kapo d'Orlando „Orlandina Basket“).

Po pertraukos Lietuvos rinktinės marškinėlius vėl vilksis Žygimantas Janavičius (Braunšveigo „Loewen“) ir Marius Grigonis (Berlyno „Alba“).

Pasaulio čempionato atrankos varžybų rezultatai ir tvarkaraštis

Lietuviai abejas šio FIBA atrankos lango rungtynes žais Klaipėdoje, „Švyturio“ arenoje.

Vasario 23-ą dieną D. Adomaičio auklėtinių laukia akistata su Vengrijos rinktine, o vasario 26-ą dieną – su Kosovu.

Lietuvos rinktinė pasaulio čempionato atrankos etapą C grupėje pradėjo pergalingai – praėjusių metų lapkričio mėnesį Kosove įveikė vietos rinktinę – 99:61, o namuose 75:55 nugalėjo Lenkijos nacionalinę ekipą.

Į kitą planetos pirmenybių atrankos etapą pateks po tris geriausias grupes komandas.

Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės kandidatų sąrašas pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Vengrijos ir Kosovo rinktinėmis:

  • Adas Juškevičius (Stambulo „Galatasaray Odeabank Istanbul“)
  • Mindaugas Girdžiūnas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
  • Žygimantas Janavičius (Braunšveigo „Loewen“)
  • Marius Grigonis (Berlyno „Alba“)
  • Renaldas Seibutis (Klaipėdos „Neptūnas“)
  • Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
  • Arnoldas Kulboka (Kapo d‘Orlando „Orlandina Basket“)
  • Edgaras Želionis (Klaipėdos „Neptūnas“)
  • Eimantas Bendžius (Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB“)
  • Kšištofas Lavrinovičius (Panevėžio „Lietkabelis“)
  • Evaldas Kairys (Biujukčekmedžės „Demir Insaat“)
  • Martynas Echodas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
  • Vaidas Čepukaitis (Panevėžio „Lietkabelis“)
  • Laurynas Birutis („Šiauliai“)
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)