Visais laikais varpas buvo tautos laisvės ir prisikėlimo simbolis. Varpo dūžiai kvietė į kovą, skelbė taiką, skambėjo Dievo garbei ir žmonių džiaugsmui. Varpų skambėjimas – tarsi gyva istorijos tąsa, leidžianti lietuviui XXI amžiuje išgirsti savo tautos ir valstybės istoriją, ateities kartoms perduoti jos prasmę, šiandien skambinti rytojui.

100 varpų skelbė mūsų Valstybės šventę, skambino šlovę Lietuvai. Varpų skambesys tapo inspiracija iškilmingam Šimtmečio koncertui, kuriame nuskambėjo Vaclovo Augustino, Lino Rimšos, Anatolijaus Šenderovo, Ramintos Šerkšnytės, Mindaugo Urbaičio, Kipro Mašanausko specialiai tai progai parašytų kūrinių premjeros. Jas atliks jungtinis orkestras – LNSO, LVSO ir LNOBT, jungtinis choras – LNOBT, Kauno valstybinis, chorai Vilnius ir Polifonija. Diriguos Juozas Domarkas, Mirga Gražinytė, Vytautas Miškinis, Modestas Pitrėnas, Gintaras Rinkevičius, Martynas Staškus, Robertas Šervenikas. Koncerto sumanymo autorius ir režisierius Dalius Abaris.

Renginio nepraleido Arvydas Anušauskas su žmona Lina, Vytautas Juozapaitis su žmona, Virgilijus Alekna, Viktoras Pranskietis ir daugelis kitų. Taip pat apsilankė ir šalies prezidentė Dalia Grybauskaitė bei prezidentas Valdas Adamkus.

Svečiai renkasi į prabangią šventę:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (296)