Nežinau, kaip jums, bet man „prasmingiausias“ mūsu laisvą valstybę apibūdinantis įstatymas yra tas, kuris sako, kad valstybinės vėliavos privalo būti neišblukusios, švarios, tvarkingos.

Tai man kvepia totalitarizmu, piliečių kūrybiškumo ribojimu, primityviu dresiravimu ir kišimusi į piliečių laisves.

O jei mano trispalvė parvežta iš Sibiro ar Amerikos, jei mano vėliavai 100 metų ir jos spalvos išblukintos laiko ir ant jos pasirašę Lietuvos tremtiniai? Pagal įstatymo raidę tuomet aš būsiu įstatymo laužytojas ir man užtai grės reali atsakomybė. Manau, tai absurdas ir nieko bendro neturi su laisve. Štai kokioje valstybėje gyvenam. Man gėda už tokius riboto proto įstatymų tvirtintojus, aš į juos žiūriu su panieka ir man gaila kūrybingų Lietuvos žmonių, nes jų laisvės yra realiai ribojamos įstatymais.

Su švente visus ir nesugalvokite iškęlti trispalvės ant kurios pasirašė jūsų draugai, giminės, lietuviai, nes tuomet jūs laužote savo „laisvos" šalies įstatymus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.

DELFI primena, kad valstybės vėliava – oficialus Lietuvos valstybės simbolis. Valstybinės vėliavos naudojimą reglamentuoja įstatymas.

Visi piliečiai privalo gerbti vėliavas. Jos turi atitikti įstatymo nustatytus reikalavimus, būti tvarkingos ir nenublukusios. Vėliavos gali būti keliamos prie pastatų, virš ar ant pastatų.

Daugiau informacijos galite rasti čia: LR valstybės VĖLIAVOS PROTOKOLAS.