Finalą laimėjo grupė „120“

Finalo kovą pradėjo trys dalyviai, tačiau įpusėjus kovai iš finalo pasitraukė Justė. Laidos pabaigoje paaiškėjo, jog finalą laimėjo grupė „120“.

Trys laimingieji

Į superfinalą pateko Justės Arlauskaitės-Jazzu mokinė Justė Baradulinaitė. Mergina vadinama labiausiai tobulėjančia projekto dalyve. „Dalyvaudama „X Faktoriuje“ įsitikinau, kad scena yra ta vieta, kurioje aš jaučiuosi taip, kaip niekada nesijaučiau. Tas jausmas man labai prie širdies“, – sako mergina. Jei laimės 15 tūkst. eurų, Justė pinigus investuos į muziką.

Akimirkos iš „X Faktoriaus“ užkulisių:

Iki paskutinės kovos išlikusi Sauliaus Prūsaičio mokinė Monika Juškevičiūtė žavi savo gerbėjus ne tik įspūdingu balsu, bet ir neeiline pasaulėžiūra, kitokiu gyvenimo būdu. Du vaikus auginanti moteris įkvėpimo ir ramybės semiasi iš gamtos. Vidine ramybe spinduliuojanti Monika nė karto iš projekto teisėjų nesulaukė griežtos kritikos. Visus jos pasirodymus lydėdavo liaupsės ir pagyros. Jei laimėtų projektą, dalį pinigų Monika išleistų kelionėms.

Justė Arlauskaitė-Jazzu, Saulius Prūsaitis, Saulius Urbonavičius-Samas

Marijono Mikutavičiaus mokiniai – grupė „120“ – yra labiausiai pašėlę šio projekto dalyviai. Šarūno ir Dovydo galvoje nuolat verda įvairiausios idėjos. Kaip laidų metu yra pasakojęs jų mokytojas M. Mikutavičius, į repeticijas „120“ ateina turėdami ne po vieną, o aštuonias pasirodymo idėjas. Vaikinai labai daug repetuoja ir dėl „X Faktoriaus“ atsisakė miego, draugų, laisvalaikio. Nei Dovydas, nei Šarūnas nevartoja alkoholio, nerūko. Vienintelis dalykas, ką šiuo metu sau leidžia Dovydas, yra sportas. Be jo vaikinas negali gyventi. „Jei laimėsime projektą, pinigus išdalinsime savo gerbėjams“, – sako „120“.

DELFI skaitytojai apklausoje daugiausia balsų skyrė Monikai, tačiau nedaug atsiliko ir grupė „120“:

Finalo kova

Pirmoji scenoje savo dainą pademonstravo Justė. Ji atliko duetą kartu su Vaidu Baumila.

„Viskas buvo gražu, šilta ir jauku“, – pasirodymą vertino Marijonas Mikutavičius. Komplimentų negailėjo ir Andrius Mamontovas, sakydamas, kad viskas buvo puiku. Justę jos mokytoja projekte Justė Arlauskaitė-Jazzu vadino „mažu stebuklu“ ir kvietė žiūrovus ją palaikyti skambučiais.

Justė, 120, Monika

Antroji scenoje pasirodė Monika su „Baltuoju Kiru“. Pasirodymo pradžioje Monika pradėjo dainuoti a capella: „Aš dėl tavęs lūpytes padažiau“. Tik vėliau prie jos prisijungė „Baltojo Kiro“ Tautvydas.

„Jūs vienas kitam labai tikote“, – šyptelėjo pasirodymą komentuodama Jazzu.

„Kol dainavot, gūglinau apie kirus. Norėjau daugiau sužinot apie juos. Bet vienas buvo iš tikrųjų ypatingas – kiras kvatoklis, – šypsenas žiūrovų veiduose sukėlė Marijonas Mikutavičius. – Noriu pasakyti, kad visas šitas pasirodymas atitiko tai, nes norėjosi kvatotis, bendravote taip natūraliai, kaip bičiuliai, prie stalo susitikę. Žiauriai geras pasirodymas.“

Grupė „120“ pirmąją dainą atliko kartu su Monika Pundziūte. „Nelabai supratau dainos pasirinkimo, – rėžė Jazzu. – Bet net ir tokioje dainoje sugebėjote išlikti ryškūs ir savimi.“

Justė, Vaidas Baumila

„Manau, kad visi pamatėme, kad jūs ne tik dviese, bet ir trise galite puikiai pasirodyti“, – teigiamai apie pasirodymą kalbėjo Andrius Mamontovas. O štai Samas vaikinus pagyrė tardamas, kad jie yra patys darbščiausi projekto dalyviai.

Apsisukus pirmajam ratui, finalistai vėl lipo ant scenos. Šį kartą dainas dainavo vieni – be palaikančių garsenybių.

Po Justės pasirodymo minia lyg pašėlusi dovanojo aplodismentus net atsistojusi. „Šiandien tavyje labiau, nenoriu įžeisti kitų dalyvių, bet tavyje labiausiai jaučiu kovotojos dvasią. Panašu, kad tu paskutnias kelias laidas esi labai sukaupus savo jėgas“, – atlikėją komplimentais liaupsino A. Mamontovas.

„Ji čia kaip olimpiadoje: čiuožia, eina, aria, plaukia dėl medalio. Ir ne tik dėl medalio“, – merginos ryžtą gyrė ir Samas.

Antroji savo dainą pademonstravo Monika. „Monika, tu labai gerai dainuoji ir visą tą sezoną, visus tuos mėnesius, iš esmės nesufeilinai (liet. nepaslydai), – kalbėjo Marijonas. – Bet tu turi virsti Saulium Prūsaičiu, nes jis iš esmės crazy (liet. pašėlęs), to ir pritrūko.“

Moteris atliko Gnarls Barkley dainą „Crazy“.

120 ir Monika Pundziūtė

O štai A. Mamontovas teigė, kad nuo pirmųjų jos pasirodymų projekte jis ją mato kaip nugalėtoją.

Tretieji scenoje pasirodė „120“ vaikinai. Po pasirodymo minia taip plojo, kad rodės, jog tuoj pakils filmavimo studijos stogas. Komisija taip pat buvo sužavėta.

Vaikinai padainavo pagrindinę filmuko „Drakonų kova“ dainą.

„Jei atsisuksite ankstesnių laidų įrašus, tai grupė turi du fanus, tai aš su Marijonu, – po „120“ pasirodymo kalbėjo A. Mamontovas. – Labai atsiprašau, kad kitiems, kurie bando vadinti save fanais, šitaip nepasisekė. Šį kartą jūs pranokote patys save. Tai buvo kažkas... Aš šį filmuką buvau priverstas žiūrėti, kai mano vaikai augo. Šiuos herojus aš pažįstu ir jie yra mano gyvenimo dalis. Tai buvo nuostabu. Fantastika.“

„Už proto ribų, kas čia vyksta“, – šypsojosi Jazzu ir dėstyti savo mintis baigė žodeliu „Vau!“.

O jų mokytojas atskleidė, jog šią dainą vaikinai viso projekto metu „nešiojosi kišenėje“ kaip išlikimo dainą, tačiau jos taip ir neprireikė.

Iš finalinės kovos iškrito Justė

Po šių pasirodymų balsavimas buvo trumpam sustabdytas – vienas dalyvis turėjo pasitraukti iš finalo. Iki šios akimirkos balsavo daugiau nei 60 tūkstančių žiūrovų. Už tą žmogų, kuris turi pasitraukti, balsavo daugiau nei 17 tūkstančių žiūrovų, tad kova kone apyligė. Deja, bet iš kovos jai įpusėjus turėjo pasitraukti Justė.

Toliau kovą tęsia Monika ir grupė „120“.

Grupė "120" (Dovydas Laukys - dešinėje)

Iškritus Justei, likę finalistai atliko po dar vieną dainą ir mėgavosi tiek komisijos komplimentų, tiek žiūrovų aplodismentų jūra. Tiesa, po vaikinų pasirodymo, kai komisija baigė žarstyti komplimentus ir šie nulipo nuo scenos, M. Stasiulis pajuokavo, jog Dovydui į ranką mergina padavė savo telefono numerį. Į tai komisija sureagavo šmaikščiai. Marijonas ir Justė pradėjo rėkti: „Dovydai, tu turi žmoną“.

Išties, Dovydas Laukys, dueto „120“ narys, yra vedęs, nors apie tai viešai nekalba.

Finalo filmavimo akimirkos:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (528)