Portalas Sheknows.com pateikia interjero dizainerės Andrea Evans patarimus, kaip pigiai ir greitai atnaujinti atsibodusį namų interjerą.

1. Sutelkite daugiau dėmesio į kambarius, kuriuose būna daugiau žmonių. Jeigu neturite galimybės atnaujinti visus kambarius, pasistenkite atnaujinti bent tas patalpas, kuriose laiką leidžia visa šeima, atvyksta svečiai. Tai galėtų būti svetainė, virtuvė, vonios kambarys.

2. Pats pigiausias būdas atnaujinti senų kambarių interjerą yra naujas sienų perdažymas. Pasirinkus šviesesnes ir ryškesnes spalvas, galima suteikti savo namams visai kitokį įvaizdį. Kita vertus, šviesesnės sienos gali padėti ir pakelti nuotaiką, pagerinti savijautą ir pripildyti būstą šviesos bei energijos.

3. Brangiai atrodantys namų aksesuarai turi galią visiškai pakeisti namų įvaizdį. Naudokite įvairius rėmelius nuotraukoms, didelius ir įmantriai dekoruotus veidrodžius, spalvingas ir žaismingas pagalvėles, kurios galėtų suteikti būstui šiek tiek individualumo ir jūsų asmenybės. Veidrodžiai suteikia prabangos įspūdį, spindesį ir padaro kambarius daug šviesesniais.

Veidrodis

4. Namų sienas dekoruokite savo nuotraukomis. Dar vienas pigus būdas atnaujinti namų interjerą – naudoti kuo daugiau rėmelių ant sienų ir įrėminti į juos savo, savo šeimos nuotraukas. Nuolat keičiant nuotraukas rėmeliuose, kiekvieną kartą šiek tiek pasikeis būsto išvaizda. Tai bus ir būdas nuolat minimaliai jį atnaujinti.

Rėmeliai interjere

5. Nesiimkite drastiškų ir brangiai kainuojančių pokyčių. Pakeisti baldus, sienas, kilimus ir visą būsto išplanavimą gali būti ne tik labai brangu, bet ir sudėtinga bei užtruks nemažai laiko. Vietoj to geriau pagalvokite, galbūt verta pakeisti apšvietimą ar tiesiog perstumti baldus į kitą vietą.

Svarbiausia – netingėti ieškoti idėjų

Architektas Justas Baltulis sako, kad atnaujinti būstą smulkiomis detalėmis, tokiomis kaip pagalvėlės, veidrodžiai ir kiti interjero aksesuarai yra labai nesunku ir nebrangu, tereikia netingėti ieškoti idėjų.

„Labai daug galimybių, priklauso nuo poreikių, nuo būsto išplanavimo ir erdvių. Taip, galbūt geriausias būdas būtų kreiptis į specialistą, tačiau dažniausiai žmonės tam neturi pinigų, todėl reikia eikvoti laiko sąnaudas ir netingėti ieškoti įkvėpimo, perversti daug įvairių žurnalų, interneto svetainių. Geriausia rasti panašų būsto kampą kaip pas save ir tiesiog kopijuoti tas idėjas“, - teigia specialistas.

Daug kas priklauso ir nuo žmogaus norų „Jeigu žmogus gyvena ypatingai sename bute, tai gali pasiknaisioti po sendaikčių turgų, būna kartais taip, kad kiti išmeta senus, antikvarinius daiktus, kurie labai tiktų prie senovinio interjero. Reikia nebijoti pačiam padirbėti, galima sienas pačiam persidažyti, plyteles išsikloti, įmanoma ir baldus atnaujinti – nuskusti ir pakeisti spalvą, pavyzdžiui“, - pasakoja J. Baltulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)