Druskos žymės gali sugadinti net ir pačią gražiausią ir brangiausią avalynę, o žiemą šios negandos išvengti nepavyks net ir važinėjantiems automobiliu, nes nemalonioms dėmėms atsirasti pakanka nueiti vos kelis metrus nuo transporto priemonės iki biuro ar namų. Drėgnos servetėlės kažin ar šiuo atveju bus veiksmingos. Vis tik viena priemonė jums tikrai padės. Be to, šios priemonės galite visada turėti rankinėje ar striukės kišenėje, rašo novate.ru.

Šiai druskos dėmėms nuo avalynės šalinti skirtai priemonei paruošti jums prireiks:

  • švaraus distiliuoto vandens;
  • acto;
  • indelio su purkštuku;
  • popierinės servetėlės.

Į indelį su purkštuku pilkite vandens ir šiek tiek acto. Pastarojo kiekis priklauso nuo talpos dydžio: dideliam indeliui prireiks dviejų arbatinių šaukštelių acto, o štai norėdami paruošti visai nedidelį variantą, tinkamą visada turėti rankinėje, apsiribokite vos 0,5–1 arbatiniu šaukšteliu acto.

Paruoštos priemonės užpurkškite ant avalynės paviršiaus ir glauskite popierinę servetėlę (trinti nebūtina). Po 10 sekundžių servetėlę patraukite – druskos dėmės per šį trumpą laiką turėtų būti išnykusios savaime. Maža to, dar kurį laiką actas užkirs kelią naujų dėmių atsiradimui.

Šios priemonės pilkite į nedidelį indelį ir visada turėkite šalia. Avalynė atrodys puikiai tiek žiemą, tiek ir pavasarį, kai sniegas ims tirpti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)