Tai truko dvejus metus. Pavarčiusi savo atminties žurnalus, susidariau žemėlapį, padėjusį grįžti prie lemtingo posūkio. Apgavikas manipuliuoja situacijomis ir griebiasi melo, kad užglaistytų savo pėdsakus. Kadangi mano savigarba jau buvo nuleista į tualetą, aš buvau lengva auka jo melagystėms ir abejojau savo nuojauta. Niekada neabejokite, ką kužda jūsų nuojauta – ji visuomet būna teisi, svetainėje prevention.com rašo Patty Blue Hayes.

Štai šeši neištikimybės ženklai, kurių aš laiku nepastebėjau

1. Jis pradėjo rūpintis savo išvaizda ir daryti depiliaciją.

Taip, gražu, kai vyras rūpinasi savo išvaizda, bet kai jis pradeda skustis ir depiliuotis daugiau, negu kada nors anksčiau, verta sunerimti. Ar jis grožisi savo paties kūnu labiau negu jūsų, kai stovite šalia jo priešais vonios veidrodį? Tai didžiulė raudona įspėjimo vėliava. Mano buvęs vyras netgi prašė, kad nuskusčiau jam nugarą. Tuomet net nenutuokiau, kad gražinu jį kitoms sekso partnerėms.

Žinoma, turėti sportišką kūną yra sveika, bet kai jį apima tikra manija ir jis nuolat demonstruoja savo pilvo presą ir bicepsus, traktuokite tai kaip nerimą keliantį ženklą: kokios priežastys skatina jį labiau rūpintis savo kūnu, o ne įsipareigojimais jūsų santuokai?

Mano buvęs vyras sportuodavo tiek, kad namo grįždavo tik 22 val. ir retai kada su manimi pavakarieniaudavo. Jis priešinosi mano maldavimams ir man sakydavo, kad aš jo nesuprantu ir nevertinu, kaip sunkiai jis dirba, kad mus aprūpintų. Troškau būti supratinga žmona, todėl užgniaužiau savo norus, kad kokybiškai praleisčiau su juo laiką.

2. Jis liovėsi kvietęs mane į verslo vakarėlius.

Ar jis bent kelis vakarus per savaitę eina susitikti su klientais, verslo partneriais, prekybininkais, agentūromis ar žmonėmis iš savo skyriaus ar įmonės? Ar buvote nepakviesta į įmonės vakarėlį, o vėliau sužinojote, kad kitos sutuoktinės jame dalyvavo? Tai gana ryškus ženklas, kad jis gali jus apgaudinėti. Tai nebūtinai gali būti neištikimybė, bet jis su ja flirtuoja. Jis taip pat gali turėti kokią nors moterį, kuri „supranta“, kaip sunkiai jis dirba.

Mano vyras sakydavo, kad nesiveda manęs į verslo vakarėlius, nes šalia manęs jaučiasi suvaržytas, be to, yra už mane atsakingas. Anksčiau jis nesidrovėdavo stovėti šalia manęs ir mielai kviesdavosi mane į tokius renginius. Svarbiausia pastebėti elgesio, kuris buvo tapęs norma, pokyčius.

Per pastaruosius dvejus metus buvau praradusi savigarbą, todėl toleravau tokį jo elgesį ir tikėjau jo melu. Nesikankinkite. Elkitės tvirtai ir ginkite save.

3. Jis pradėjo ant jūsų pykti.

Ar jis pradėjo pykti ir priešintis, nors anksčiau taip nesielgdavo? Gali būti, kad jis savo kaltę nukreipė prieš jus. Jis gali jaustis kaltas dėl to, kad jus apgaudinėja, bet jam neužtenka drąsos pasakyti jums tiesą, todėl tai gali būti nesąmoningas apsaugos mechanizmas, verčiantis jį dėl savo pykčio protrūkių kaltinti jus.

Vienas pirmųjų neištikimybės ženklų buvo tuomet, kai jis man pareiškė, kad aš tyčia palieku lyginimo lentą nesulankstytą, kai išlyginu jo marškinius. Jis teigė, kad aš tyčia bandau jį suerzinti, nes jis manė, kad man nepatinka lyginti. Iš tikrųjų man gana patikdavo lyginti drabužius.

Mes kreipėmės į psichologę. Sėdint terapeutės kabinete, jis mane apkabino ir jai pasakė, kad aš juo nesižaviu, jo negerbiu, nesuprantu ir į jį neįsiklausau. Maža to, nesirūpinu namų švara.

Netoleruokite prastos jo nuotaikos, kaltės pakurstytų kaltinimų ir priekaištų. Jis pats yra atsakingas už savo emocijas, bet kaltę jaučiantis protas bandys išsisukinėti, kad tik nereikėtų pasakyti tiesos. Jis tvirtins, kad supyko dėl to, ką padarėte ar pasakėte, ar dėl to, kad kažkas įvyko darbe.

Jeigu jis pradėjo kritikuoti jus, jūsų aprangą, vakarienei pasirinktą restoraną ar net jūsų telefono skambėjimo melodiją (net jei ji nesikeitė visus metus), tai gali būti ženklas, kad jis išgyvena vidinę sumaištį. Nepriimkite to asmeniškai, kaip aš. Tai pakirs ir sunaikins jūsų pasitikėjimą savimi, kaip dūžtanti banga nuplauna smėlio pilį.

Jau nuo šiandien nustatykite sau sveikas ribas ir suvokite, kad mes parodome žmonėms, kaip su mumis reikia elgtis, netoleruodami tam tikrų jų poelgių.

4. Lovoje jis pradėjo naudoti naujus judesius.

Kur šito išmokai? Būtent tokie buvo mano žodžiai, kai sekso metu jis atliko kai ką neįprasta. Jei naują techniką ar pozą atradote ne kartu, ar jis padarė kažką nauja, ko anksčiau nenaudojo, vertinkite tai kaip įspėjantį signalą.

Jis taip pat paprašė manęs, kad visiškai nusiskusčiau plaukelius savo intymioje vietoje. Vis klausinėjau jo, kodėl jis nori, kad tai padaryčiau, bet dabar suprantu, kad veikiausiai viena iš moterų, su kuria jis turėjo intymių santykių, buvo pasidariusi brazilišką depiliaciją. Džiaugiuosi, kad niekada to nepadariau. Mano širdies skausmas buvo didelis ir be ataugančio priminimo apie jo išdavystę.

5. Jis pradėjo gerti, rūkyti ir vengti manęs.

Ar be svetimos moters, jis įgavo kokių nors blogų įpročių? Kaltė dėl neištikimybės gali prasiveržti savidestrukciniais įpročiais. Per pastaruosius du metus mano buvęs vyras ir aš pati vartojome gana daug alkoholio. Jis kurstė vyro pyktį ir malšino mano skausmą. Tai nebuvo gera kombinacija, nes ji kėlė konfliktus, kaltinimus ir pagirias.
Manau, kad piktnaudžiavimą alkoholiu skatino jo kaltės jausmas, gilus troškimas mane palikti ir drąsos stoka man viską pasakyti. Per tuos dvejus metus mano buvęs vyras taip pat bandė slėpti cigaretes, kaip ir savo meilužes. Tačiau galiausiai kai pamatai dūmus, supranti, kad kažkas dega.

Būkite budri, jei pastebėsite, kad jūsų vyras pradėjo rūkyti, gerti, lošti ar net išlaidauti. Atkreipkite dėmesį, jei pasikeitė normalus jo elgesys. Neištikimybė yra tarsi vėžio ląstelė – neįprastas elgesio pokytis, o jūs juk sunerimstate, jei organizme įvyksta kažkas neįprasta.

Ar jums atrodo, kad jis vengia būti su jumis? Jis pernelyg daug dirba, kad grįžtų namo pavalgyti? Savaitgaliais jis nori pasilinksminti su draugais? Prasidėjo svarbios rungtynės ir jis negali jų praleisti? O gal jis yra pernelyg nuvargęs ir nori pailsėti vienas?

Galiausiai pradėjau svarstyti, kodėl jis pasiliko su manimi, kai dauguma jo veiksmų liudijo, kad jis nenori leisti laiko drauge. Mūsų santuokos pradžioje jis norėdavo sėdėti su manimi prie stalo ir žerdavo man pagyras, kad gaminu maistą ir rūpinuosi namais. Atkreipkite dėmesį į jo veiksmus, o ne žodžius ir tuščius pažadus.

6. Jo telefono užrakto kodas staiga virto paslaptimi.

Kai tą naktį bare iš savo vyro rankų pačiupau jo mobilųjį telefoną, jis atsisakė jį atrakinti. Mano širdis pradėjo daužytis. Anksčiau jis niekada neslėpdavo nuo manęs savo telefono, elektroninio pašto ar „Facebook“ slaptažodžių – mes atvirai dalydavomės šiais dalykais. Jeigu jūsų vyras pasikeitė protokolus ar slaptažodžius, tai gali būti ženklas, kad jums reikia būti įtaresnei, ypač jei jo elgesyje jau pastebėjote aukščiau minėtus dalykus.

Stebėkite ir sekite jo elgesio pokyčius. Pasikalbėkite su juo ir atkreipkite dėmesį, kiek kartų jis pavartos žodį „aš“. Ar jis visuomet sako, kad turite pasikeisti? Ar jis tvirtina, kad privertėte jį supykti ar pasielgti tam tikru būdu? Ar jis lengvai užima gynybinę poziciją ir pradeda versti kaltę jums?

Jeigu priremsite jį prie sienos, jis viską neigs, neigs ir neigs, taigi būkite budri ir ginkite savo tvirtovę. Nenusileiskite, jeigu jis nesutiko pasakyti jums savo paskyros slaptažodžio, kai paprašėte ją parodyti. Taip, mūsų privatumas yra svarbus dalykas, bet jei jūsų pasitikėjimas savo vyru svyruoja, tegu tai būna reikalavimas. Jeigu jis mėgins apsaugoti jūsų santykius, jis visais įmanomais būdais stengsis jus įtikinti, kad esate paranojikė.

Svarbiausia, pasitikėkite savo intuicija. Raskite šiek tiek laiko ramiai pasėdėti, lėtai pakvėpuoti ir atsipalaiduoti. Su kiekvienu gilėjančiu įkvėpimu iškvėpkite verdantį minčių srautą ir leiskite jam nutekėti žemyn. Tuomet švelniai grįžkite prie jus kankinančio klausimo ir įsiklausykite į savo vidinį balsą – išmintingą, intuityvų vidų, kuris parodys jums kelią. Jūs atrasite aiškumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (603)