Orkaitė blizga, o stiklas lieka drumstas ir nešvarus. Kad išspręstumėt šią problemą ir nuvalytumėt riebalus, egzistuoja puiki, efektyvi ir pigi priemonė.

Kovai su riebalais ir nuodegomis jums reikės:

  • Sodos;
  • Acto ir vandens tirpalo;
  • Kempinėlės, servetėlių ar skudurėlio;
  • Purškiklio;
  • Lipnios juostelės.

Prieš pradėdami valyti orkaitės stiklą, patieskite po juo skudurą. Pasiruoškite tam, kad ant grindų gali prilašėti tirpalo.

Jei jūsų orkaitės durelėse yra paliktas plyšys karštam orui išeiti, užklijuokite jį lipnia juostele, kad į vidų nepatektų valymo priemonės. Tuomet ant stiklo paviršiaus priberkite sodos. Tada purškikliu užpurkškite acto ir vandens mišinį (1 dalis acto ir 9 dalys vandens). Purkškite tiek, kol soda virs košele.

Paimkite kempinėlę ar šluostę ir griebkitės darbo. Trinkite labiausiai užterštas vietas. Dėmės pradės nykti akyse. Sodos pastos perteklių nuvalykite skudurėliu.

Sodos likučius nuo orkaitės stiklo geriau nusiurbkite dulkių siurbliu. Jei plausite stiklą vandeniu, jame gali likti drumstų dėmių. Jei dulkių siurblio neturite, tuomet sodą nubraukite sausu skudurėliu ar servetėlėmis. Stiklas sublizgės, tarsi naujas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)