„Natūraliai žmogaus organizmas siekia išlaikyti pusiausvyros būseną, vadinamą homeostaze. Kai kažkuri organizmo sistemos dalis, ar tai būtų nervų sistema, hormonai, mineralai ar kita – išsiderina, organizmas įjungęs savireguliacinius mechanizmus deda visas pastangas grąžinti kūną į pusiausvyrą. Jei kažkurio parametro pokytis yra ženklus ar organizmo atsistatymo rezervas silpnesnis, formuojasi disbalansas ir tuo pačiu – įvairios ligos“, – kas yra organizmo disbalansas, pasakojo profesorius genetikas dr. Danielius Serapinas.

Individualizuotas požiūris į pacientą populiarėja ir Lietuvoje

Kaune naujai duris atvėrusioje kraujo tyrimų laboratorijoje „Kraujoanalize.lt“ susirinkę įvairių sričių medikai diskutavo apie pirmines daugelio ligų bei blogos savijautos priežastis, naujausias analizės galimybes ir būdus, kaip ištirti ne tik esamus sveikatos sutrikimus, bet ir užkirsti jiems kelią ateityje, rašoma pranešime spaudai.

Kraujo tyrimų laboratorijoje pristatyti naujausi kompleksiniai kraujo tyrimai, kurie naudingi ne tik aiškinantis žmogaus sveikatos sutrikimus, bet ir identifikuojant jų priežastis. Vienas tokių tyrimų – organizmo disbalanso tyrimas. Atlikdama šį išskirtinį tyrimą kraujo tyrimų laboratorija glaudžiai bendradarbiauja su gydytojais, savo veikloje taikančiais ir endobiogenikos metodą, todėl gali pasiūlyti ne tik kokybišką bei profesionalų tyrimų atlikimą, bet ir užregistruoti pacientą tolimesnei gydytojo konsultacijai.

Dr. Danielius Serapinas, vertindamas organizmo disbalanso tyrimą pasidžiaugė, kad gydytojai vis dažniau taiko individualų kompleksinį gydymą pacientams. Anot jo, tai leidžia ne tik sėkmingiau gydyti sudėtingas ligas, bet ir užkirsti joms kelią kur kas anksčiau, nei jos pradeda reikštis nepageidaujamais simptomais.

„Džiugu, kad pasaulinė praktika, kuomet gydytojas susikoncentruoja ne tik į gydymą, bet ir aiškinasi ligos priežastis, kruopščiai išanalizuoja žmogaus gyvenimo būdą, ligos anamnezę, paveldimumo faktorius, remiasi plataus spektro kraujo tyrimais, populiarėja ir Lietuvoje“, – kalbėjo prof. dr. D. Serapinas.

Šeimos gydytoja Rūta Sondienė teigia, kad organizmo disbalanso išskirtinumas tas, kad remiantis plačiu kraujo rodiklių spektru yra atliekamas organizmo disbalanso tyrimas, į kurį įeina ne tik bendras kraujo tyrimas, bet ir išskirtiniai – osteokalcino ir šarminės fosfatazės tyrimai, kurie išsamiai įvertinami gydytojo.

„Tyrimai atskleidžia žmogaus hormonų bei nervų sistemų pusiausvyros sutrikimus, kurie yra pirminė daugelio ligų bei blogos savijautos priežastis. Šis tyrimas atspindi visą organizmo būklę ir jo veikimą. Tam, kad žmogus gautų visapusišką vaizdą apie savo sveikatos būklę, esančius sutrikimus ir rekomendacijas korekcijoms, būtina tai išmanančio gydytojo konsultacija, kuri paprastai trunka iki dviejų valandų“, – teigia šeimos gydytoja Rūta Sondienė.

Sveikatos sutrikimais skundžiasi vis jaunesni

Gydytojai taip pat pastebi, kad vis dažniau savo darbe tenka susidurti su jaunesnio amžiaus pacientais, kurie skundžiasi įvairiais negalavimais – skydliaukės, odos problemomis, miego sutrikimais, nuovargiu ir kitais varginančiais simptomais, tačiau bendri kraujo tyrimai dažnai neatskleidžia šių simptomų priežasčių. Susidūrus su tokiu atveju, gydytojai teigia, kad kliaujasi organizmo disbalanso tyrimu, kuris padeda nuodugniai ir kompleksiškai ištirti žmogaus sveikatą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)