Skaitytojams pateikiame M. Kuzminsko interviu ištraukas

Apie teisėjavimą. Mokykloje buvau silpnas vaikas ir maniau, kad krepšinis ne man. Tačiau norėjau būti greta šio žaidimo, todėl galvojau apie tai, kad tapsiu teisėju. Gavau licenciją, teisėjavau ir netgi užsidirbau šiek tiek pinigų iš vaikų rungtynių. Tai buvo smagu, gera patirtis – turbūt todėl aikštėje aš niekada neprotestuoju. Aš suprantu kaip sudėtinga yra teisėjauti. Todėl bandau sutikti su kiekvienu teisėjo švilpuku.

Apie „Žalgirį“. „Kai aš augau, Lietuvoje buvo dvi galingos komandos – „Lietuvos rytas“ ir „Žalgiris“. Ir kiekvienas jaunuolis norėjo žaisti vienoje iš jų. Bet „Lietuvos rytas“ yra daugiau Vilniaus komanda, o „Žalgiris“ tarsi priklauso visai Lietuvai. Ir kai aš sulaukiau galimybės atstovauti „Žalgiriui“, buvau daugiau nei laimingas.

Per tuos metus, kai rungtyniavau „Žalgiryje“, klube buvo daug problemų, daug skirtingų trenerių, ekonominių sunkumų, bet tai buvo puiki patirtis, ypač pradedant karjerą: suprasti, kas laukia tavęs. Su „Žalgiriu“ iki šiol palaikau puikius santykius. Kaip ir su kitomis buvusiomis komandomis.

Apie NBA. Tai buvo mano vaikystės svajonė, bet kai paaugau supratau, kad patekti į NBA bus labai sunku ir ėmiau mąstyti apie Eurolygą. Visgi 2014-aisiais, kai Lietuvos rinktinė pasaulio čempionato pusfinalyje žaidė su JAV, aš supratau, kad žaisti su amerikiečiais yra įmanoma, kad ir kokie geri atletai jie būtų. Nuvykęs į Niujorko „Knicks“ turėjau gerą sezoną – daug nelaimėjome, tačiau aplink vyko daugybė įdomių dalykų, įgijau neįkainojamos patirties. Buvo ir daugiau pasirinkimų, tačiau aš patenkintas žaidęs Niujorke. Rungtyniavau Lietuvoje, Malagoje, Niujorke, dabar Milane – visur puikios vietos.

Atvykus Į NBA visų pirma pribloškė rungtynių skaičius, jis beprotiškas. Tačiau klubas tau garantuoja viską, ko reikia, todėl galima koncentruotis vien tik krepšiniui. Labiausiai mane įkvėpė žaidėjai pavyzdžiui, Carmelo Anthony, kuris yra tikr žvaigždė, garsenybė, tačiau tuo pat metu ir paprastas žmogus.

Nesvarbu, ar tu esi žvaigždė ar vaikinas iš Lietuvos – su tavimi elgiasi taip pat. Tuomet – žiniasklaida: po kiekvienų rungtynių, po kiekvienos treniruotės laukdavo 30 žurnalistų, kurie nori interviu, nori ką nors įdomaus pateikti skaitytojams. Kartais tai būna ir netiesa, tačiau tu numeti viską į šalį ir galvoji tik apie kitas rungtynes.

Apie Porzingį ir Melo. Puikiai pažįstu Kristapą Porzingį, juk mūsų šalys – kaimynės, per keletą valandas galima nuvažiuoti iš Vilniaus į Latviją. Su Kristapu mes esame geri draugai. O apie Carmelo Anthony aš galiu papasakoti įdomią istoriją iš olimpinių žaidynių. Mes dalyvavome atidarymo ceremonijoje, o aš visai neseniai buvau pasirašęs sutartį su „Knicks“.

Aš pamačiau Carmelo ir pagalvojau, kad reikėtų prisistatyti. Bet tuo pačiu pagalvojau apie tai, kad jis yra didelė žvaigždė ir kad net nežino, kas aš toks. Taigi, pamačiau Carmelo bet tąsyk nenuėjau prie jo.

Tuomet, jau „Knicks“ treniruočių stovykloje, aš jam papasakojau apie šį epizodą, o Carmelo atsakė: „Aš tikrai žinau, kas tu esi“. Ir netgi paminėjo mano statistiką olimpinėse žaidynėse. Buvau maloniai nustebintas. Stebina ir tai, kad jis gyvena jausdamas didžiulį dėmesį ir spaudimą, bet eidamas į aikštę visa tai sugeba pamiršti. Iš to galima pasimokyti.

Mindaugas Kuzminskas

Apie Milaną. Kai aš nusprendžiau sugrįžti atgal į Europą, turėjau ne vieną įdomų pasiūlymą, tačiau kai pabendravau su treneriu Simone Pianigiani viskas tapo aišku – supratau, kad klubas turi ilgalaikių planų, kad tai ne vienadienis projektas.

Dabar kolektyve mes turime puikių žaidėjų, bet iš šių dėlionės dalelių mums reikia sudaryti komandą. Turėti gerus žaidėjus ir gerą komandą – du skirtingi dalykai. Artimiausioje ateityje mes turime pradėti demonstruoti, kokį potencialą turime čia, Milane.

Apie vaidmenį aikštėje. Šiuo metu krepšinyje tikslios rolės beveik išnyko – daugelis žaidėjų gali rungtyniauti nuo 1 iki 4 pozicijos, kur turi įgūdžių ir pranašumų. Kur treneris mane nukreips, ten bus gerai. NBA lygoje aš dažniausiai žaidžiau trečiu numeriu – lengvojo krašto puolėjo pozicijoje. Rintkinėje žaidžiu sunkiuoju krašto puolėju, o Malagoje – pradedant antru ir baigiant ketvirtu numeriais. Aš esu pasirengęs žaisti bet kurioje pozicijoje, kiekviename vaidmenyje tu esi krepšininkas ir žaidi krepšinį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)