Itin universaliu žaidimu pasižymintis 21-erių metų 208 cm ūgio krepšininkas greitai tapo vienu Filadelfijos „76ers“ lyderių – per rungtynes jis vidutiniškai įmeta po 16,9 taško, atkovoja po 8,4 ir perima po 1,9 kamuolio bei atlieka po 7,4 rezultatyvaus perdavimo.

Ketvirtadienį B. Simmonsas Londone žais reguliariojo sezono rungtynes su Bostono „Celtics“, o prieš jas Australijos krepšinio ateitimi laikomas atletas atskleidė savo autoritetu laikantis Klivlando „Cavaliers“ žvaigždę LeBroną Jamesą, su kuriuo palaiko itin šiltus santykius.

„LeBronas labai mane palaiko. Jeigu man reikia patarimo ar kažko kito, žinau, kad visada galiu į jį kreiptis. Jis yra tikrų tikriausias autoritetas, iš kurio stengiuosi imti pavyzdį“, – kalbėjo B. Simmonsas, neabejojantis, kad sėkmingo jo debiutinio sezono priežastimi yra ir komandos draugai.

„Man palanku žaisti debiutinį sezoną šiemet, nes dabar turime daugiau žaidėjų nei pernai. Turime tris veteranus J. J. Redicką, Amirą Johnsoną ir Jerrydą Baylessą. Jie labai padeda jauniesiems klubo žaidėjams, įskaitant mane ir Joelį Embiidą“, – teigė B. Simmonsas.

Tuo metu Filadelfijos ekipos vyriausiasis treneris Brettas Brownas pastebi, jog B. Simmonsas pavyzdį ima ne tik iš L. Jameso ar vyresniųjų bendraklubių, bet ir iš savo tėvo, buvusio profesionalaus krepšininko Dave‘o Simmonso. B. Brownas dabartinio savo auklėtinio tėvą 1989-1993 metais treniravo Melburno „Tigers“ klube.

„Kalbant apie Beną, labiausiai mane žavi jo gebėjimas nesiblaškyti ir išlikti santūriam. Jis labai primena savo tėvą, nes niekada nemuša savęs į krūtinę bei visuomet išlieka ramus. Toks gebėjimas su viskuo susitvarkyti yra įspūdingas“, – sakė B. Brownas.

Could it be a case of like father, like son in the Simmons family?

Dave was an all-star back in 1990 and now 28 years later, it might be Ben’s turn to shine on an even bigger stage.

Retweet, and let’s get our first 🇦🇺 all-star 🏀💫 @BenSimmons25 #nbavote pic.twitter.com/RvtnUP0pME
— NBL (@NBL) January 9, 2018

Iš toli neatakuojantis, tačiau įžaidėjo pozicijoje rungtyniauti galintis B. Simmonsas savo taškus renkasi aštriais prasiveržimais link krepšio. Baudas australas meta tik 56 procentų taiklumu, todėl baudos varžovai dažnai renkasi jį stabdyti pražangomis.

„Mes nuolat susiduriame su tuo, kad komandos prieš Beną žaidžia kietai ir pažeidinėja taisykles. Jis turi stoti prie baudų metimo linijos stebimas nacionalinės televizijos ir 20 tūkst. žmonių arenoje. Tai darydamas jis net nemirksi. Manau, kad psichologiškai su spaudimu jis susidoroja gerai“, – teigė solidžiu australo žaidimo nebesistebintis treneris.

„Mes esame labai laimingi dėl to, kaip Benas progresuoja. Mes tarsi ignoravome ką jis veikė pastaruosius penkiolika metų ir pasakėme jam „pamiršk viską, imk kamuolį, dabar tu esi NBA įžaidėjas“. Benas atlieka neįtikėtiną darbą ir žaisdamas šioje pozicijoje sparčiai tobulėja.

Kaip įžaidėjui, jam dar reikia daug augti ir suprasti, kad kamuolio driblingavimas dar nepadaro tavęs atakų organizatoriumi. Benas dar daug išmoks, bet jau ir dabar jis yra puikus komandos draugas, demonstruojantis fantastišką darbo etiką.

Benas į savo tobulėjimą intestuoja labai daug laiko. Jis nori vesti mus į priekį, jis nebijo turėti kamuolį savo rankose ir būti mūsų lyderiu. Tai yra auganti žvaigždė, šiuo metu einanti labai teisinga kryptimi“, – savo auklėtinį gyrė B. Brownas.

„76ers“ žaidėjai neabejoja – B. Simmonsas yra geriausias šio sezono naujokas. Nors su juo dėl apdovanojimo atkakliai konkuruoja Jutos „Jazz“ gynėjas Donovanas Mitchellas ir Bostono „Celtics“ puolėjas Jaysonas Tatumas, Filadelfijos klubo atstovai prognozuoja, kad australas ateityje bus pripažintas ne tik geriausiu naujoku, bet ir geriausiu NBA žaidėju.

Is Ben Simmons ballin his way to ROY? (@champssports) pic.twitter.com/HPbF3N1ZIj
— Bleacher Report (@BleacherReport) January 5, 2018

„Benas po kelių metų gali būti rimtas kandidatas laimėti reguliariojo sezono naudingiausio žaidėjo apdovanojimą. Jis labai pakeitė savo žaidimą: Benas yra labai greitas ir atletiškas žaidėjas, kuris taikosi artimiausiu metu tapti lygos superžvaigžde“, – sakė Robertas Covingtonas.

B. Simmonso šviesia ateitimi neabejoja ir Dario Šaričius: „Benas dirba labai sunkiai. Jo aikštelės vizija yra viena geriausių lygoje, todėl jam esant aikštelėje galiu atlikti metimus laisvas. Nuo Beno priklauso labai didelė dalis mūsų komandos sėkmės, todėl labai tikiuosi, kad jis liks sveikas ir ves mus į priekį.“

Pats B. Simmonsas nesikuklina bei teigia žinantis, jog yra geriausias šio sezono naujokas. Anot australo, tai įrodo „Visų žvaigždžių“ rungtynių balsavimo rezultatai, kuriuose jis yra tarp lyderių bei gerokai lenkia kitus naujokus.

Ketvirtadienį B. Simmonsas mėgins vesti Filadelfijos klubą į pergalę Londone, tačiau „Celtics“ treneris Bradas Stevensas tam yra pasiruošęs: „Didžiausias skirtumas, lyginant praėjusį ir šį „76ers“ sezoną, yra B. Simmonsas, kuris yra tiesiog ypatingas žaidėjas. Sustabdyti jį yra labai svarbu.“

Tuo metu „Celtics“ australas Aaronas Baynesas pabrėždamas savo tautiečio svarbą „76ers“ žaidimui pridūrė, kad B. Simmonso potencialui ribų nėra, todėl NBA superžvaigždės ateitis jam yra neišvengiama.

„Esu žaidęs tiek su Benu, tiek ir prieš jį, todėl žinau, kad jo laukia superžvaigždės ateitis. Prieš jį žaisti labai sunku. Benas yra itin talentingas, o kiekvieną kartą išbėgęs ant parketo jis atrodo vis geriau. Savo debiutiniame sezone jis išdarinėja nuostabius dalykus“, – teigė A. Baynesas.

Galingo B. Simmonso pasirodymo ketvirtadienį Londone laukiantys britai juokauja, kad „76ers“ žvaigždės šou bent kiek kompensuotų ketveriems metams dėl renovacijos nutilusį miesto simbolį Vestminsterio laikrodžio bokštą, dar vadinamą didžiojo Beno vardu.