Po 100 g vištienos, jautienos su lajumi ir kito gyvulio mėsos smulkiai supjaustyti (cukraus gabaliukų dydžio), sudėti į puodą su nedaug vandens, paskaninti druska, įtarkuoti tris morkas. Užkaisti. Tuomet į atskirą indą supjaustyti kelis nedidelio šviežio kopūsto lapus (pusantros saujos), sudėti stiklinę virtų pupelių, šiaudeliais supjaustytą virtą burokėlį ir tris vidutinio dydžio bulves, supjaustytas cukraus dvigubo dydžio gabaliukais. Apkepti su 2-3 šaukštais margarino du žiedeliais supjaustytus svogūnus. Visa tai sudėti į verdančią mėsą. Po to sudėti apkeptas su margarinu dvi juostelėmis supjaustytas saldžiąsias paprikas, 10 kvepiančių pipirų. Baigiant virti, įdėti 5-6 šaukštus Suslavičiaus aštraus kečupo.

Atskirai lėkštutėje turėtų būti pasmulkinta galvutė česnako, krapų, petražolių (salierų lapų), svogūnų laiškų, stiklinė alyvuogių be kauliukų, mažais gabaliukais supjaustytos 3-4 dešrelės (“sosiskos”). Visa tai, išskyrus česnakus, sudėti į šiupininę.

Jei jos skonis rūgštokas, pridėti cukraus. Į lėkštę įdėti grietinės, o tuomet pilti sriubą, užberti smulkinto česnako.