Juk žmonės ne iš neturėjimo ką veikti nemėgsta „apsauginių“, ar juokiasi iš policininkų intelekto. Patys darbuotojai susigadiną įvaizdį ir gerą vardą.

Nesenas įvykis eilinį kartą įrodė, kad policijoje dirba ne vien išsilavinę, savo darbą mėgstantys žmonės.

Baigiantis 2017 metams, nutariau užsukti į parduotuvę. Ji kaip tik pakeliui namų link.

Privažiuojant parduotuvę, pastebėjau gatvėje stovintį ugniagesių automobilį su įjungtais švyturėliais. Šalia stovėjo ir keletas policijos automobilių su įjungtais švyturėliais.

Pirma mintis – autoįvykis, kadangi šalia pėsčiųjų perėja. Pasukau į aikštelę, esančią už parduotuvės. Netrukus jau ėjau parduotuvės durų link. Pasukau iš už kampo ir įeinu pro duris.

Man kelią ryžtingai pastoja žmogus su policininko uniforma. Išgirstu:

– Kur jūs einat?

Nemenkai suglumau. Juk net vaikui aišku, jei žmogus eina pro parduotuvės duris, vadinasi, jis eina į parduotuvę.

Taip ir atsakiau:

– Į parduotuvę.

Tada išgirdau dar vieną klausimą, pilną klaustukų:

– O jūs ką, nematote, kad parduotuvėje policija?

Visiškai pasimečiau. Pagalvojau, nejaugi nebegalima paprastiems piliečiams apsipirkti, jei parduotuvėje yra policininkas.

Pakreipdamas galvą į kairę ir dešinę, pro plačius, žmogaus policininko uniforma, pečius, pastebėjau netoliese dar vieną žmogų, vilkintį policijos uniformą. Ir iš parduotuvės gilumos ateinantį ugniagesį su gaisrine žarna.

Tada supratau, kad parduotuvėje kažkas įvyko, todėl ji uždaryta.
Būtent. Supratau, o ne išgirdau paaiškinimą iš žmogaus vilkinčio policininko uniformą. (Taip rašau specialiai, nes šio policininko negaliu gerbti. Jis neatliko savo pareigos).

Grįždamas prie automobilio masčiau: vargšai policininkai nesusitvarkė su nedideliu incidentu, o jei įvyktų tikrai didelis įvykis. Manau, paprastiems žmonėms tektų suteikti pagalbą policininkams. Tuo pačiu ir psichologinę.

Štai tokie nutikimai ir pagimdo anekdotus, juokelius ir šiaip pašiepiančius pasakojimus apie apsauginius ir policininkus.

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite paprieštarauti autoriui? Arba išsakyti savo nuomonę? Rašykite el. p. pilieciai@delfi. lt.