„Standartiniai prezervatyvai tinka daugumai vyrų. O ar yra tokių, kuriems netinka, nes jų erekcija per maža ar per didelė? Taip, tokia realybė“, – aiškina seksologė, porų konsultantė Logan Levkoff.
Netinkamo dydžio prezervatyvas gali nuslysti ar įplyšti, o tada neliks apsaugos, rašo womenshealthmag.com.

Keli patarimai, kaip suprasti, ar vyras išsirinko tinkamo dydžio prezervatyvą ir rasti patį tinkamiausią:

Didokas?

„Jei prezervatyvas didokas, yra rizikos, kad skverbiantis jis gali nusmukti, o tada nelieka apsaugos, kad partnerio skysčiai nepatektų į uretrą“, – aiškina L. Levkoff. Be to, didokas prezervatyvas nedidina šansų patirti orgazmą.

Kad prezervatyvas laisvokas matosi iš karto. Kai partneris užsimauna prezervatyvą, jis turėtų būti apgludęs iki pat varpos pagrindo. Jei sueities metu prezervatyvas ima slydinėti ar net visiškai nusimauna, tai požymis, kad reikia mažesnio prezervatyvo.

Per mažas?

„Jei prezervatyvas mažokas, per daug apspaudžiantis, bus nepatogu“, – teigia specialistė. – Tada partneriui bus sunkiau ilgiau išlaikyti erekciją ir pasiekti orgazmą.“

Iš esmės tik pojūčiai padės suprasti, ar prezervatyvas ne per mažas – t. y. moteriai sunku pasakyti, ar varpa nėra per daug apspausta. Tiesa, kaip sako L. Levkoff, „jei užmaunate partneriui prezervatyvą, tikriausiai pajusite, jei jis per daug apspaudžia“. Numovus per mažą prezervatyvą, gali likti raudonas dryžis, panašiai kaip ant riešo, jei buvote užsimovusi apspaudžiančią plaukų gumelę. Tai – požymis, kad reikia didesnio prezervatyvo.

Na ir jei pažvelgus kyla įtarimų, galite tiesiog paklausti partnerio, ar jis nejaučia per didelio spaudimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (228)