Gėlavandenės žuvys, pavyzdžiui, upėtakiai ar ešeriai, turi nemažai kaulų – nespėsite nė mirktelėti ir į gerklę ar į dantenas gali įsibesti ašaka.

Ar labai pavojinga praryti žuvies ašaką? Į šią problemą nepatartina lengvabūdiškai numoti ranka, nes ašaka gali stiprokai sužaloti gerklę, rašo svetainė awarenessremedies.com.

Kokie simptomai rodo, kad gerklėje įstrigo žuvies ašaka

Žuvies ašaka – svetimkūnis gerklėje, todėl jį reikia kuo greičiau išimti.

Dažnesni simptomai:

  • diskomfortas ryjant, svetimkūnio gerklėje pojūtis,
  • skauda gerklę, kraujuoja,
  • gleivinės infekcija,
  • dėl audinių uždegimo paburkusi gerklė.

Kaip išimti iš gerklės žuvies ašaką?

Ašaką galima bandyti išimti namuose. Tiesa, būkite atsargūs, o jei ašaka didoka ar turi daug atšakų, kreipkitės į gydytoją.

Paskalaukite gerklę sūriu vandeniu su citrinos sultimis

Pirmiausia atsigerkite vandens. Tada paskalaukite gerklę drungnu vandeniu su druska ir trupučiu citrinų sulčių, kad neįsimestų kokia infekcija.

Valgykite duonos trupinių

Tai viena populiariausių naminių priemonių. Pirmiausia atsigerkite vandens, kad praskalautumėte gerklę, o tada kruopščiai kramtykite duonos trupinius ir rykite.

Paskalaukite gerklę bičių pikiu

Jei pajutote, kad prasideda uždegimas, patartina kelias minutes paskalauti gerklę su bičių pikiu – tai natūralus gamtinis antibiotikas, turintis antiuždegiminių ypatybių.

Valgykite zefyriukų

Dar viena naminė priemonė nuo gerklėje įstrigusios žuvies ašakos – zefyriukai. Sukramtykite kelis zefyriukus ir nurykite.

Valgykite riešutų

Taip pat galite suvalgyti saujelę riešutų arba sumuštinį su žemės riešutų sviestu. Užgerkite vandeniu, kad būtų lengviau kramtyti ir nuryti.

Jei neramu ar pradedate springti, nedelsdami kreipkitės į gydytoją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)