Atėnų „Panathinaikos“, Stambulo „Fenerbahče“, Bambergo „Brose“ ir Valensijos „Basket“. Po Šarūno Jasikevičiaus diriguojamo „Žalgirio“ kojomis gruodį Eurolygoje paeiliui krito Graikijos, Turkijos, Vokietijos ir Ispanijos čempionai.

Tai – viena įspūdingiausių „Žalgirio“ pergalių serijų per visą turnyro istoriją, ir ji pasiekta po radikalios Eurolygos sistemos transformacijos, kai turnyre jau varžosi tik 16 geriausių Europos komandų.

Elitiniame Eurolygos turnyre „Žalgiris“ dalyvauja nuo įsimintinojo 1998-1999 m. sezono, kuomet, vos debiutavęs turnyre, Kauno klubas tapo čempionu. Ir per tą laiką ilgesnėmis pergalių serijomis savo gerbėjus „Žalgiris“ džiugino vos keturis sykius.

Pati ilgiausia žalgiriečių pergalių serija – 7 laimėtos rungtynės iš eilės – užfiksuota būtent čempioniškame sezone, kai ryškiai spindėjo Sauliaus Štombergo, Tyuso Edney, Anthony Bowie, Jiri Zideko ir kitų žalgiriečių žvaigždės.

Tuomet Jono Kazlausko treniruotas „Žalgiris“ nuo 1998-ųjų spalio 15-osios iki gruodžio 17-osios ant menčių po du kartus paguldė Vitorijos „Tau Ceramica“ ir Po Ortezo „Elan Bernais“, po kartą – „Fenerbahče“, Varezės „Roosters“ ir Saratovo „Avtodor“ (su Gintaru Einikiu priešakyje) ekipas.

Pirmo etapo grupės varžybas (8/2) laimėjusius žalgiriečius trumpam pristabdė Belgrado „Crvena Zvezda“, tačiau vėliau „Žalgiris“ dar labiau įsismagino ir sezoną baigė šešiomis pergalėmis iš eilės atkrintamosiose varžybose.

Po du kartus kauniečiai nugalėjo Trabzono „Trabzonspor“ ir Stambulo „Efes Pilsen“, o finalo ketverte Miunchene iš koto išvertė Pirėjo „Olympiakos“ ir Bolonijos „Kinder“.

Kitos ilgos pergalių serijos „Žalgirio“ gerbėjams teko laukti beveik dešimtmetį. Primirštame 2007-2008 m. sezone savo sirgalius penkiomis laimėtomis rungtynėmis paeiliui pradžiugino Rimanto Grigo treniruotas „Žalgiris“.

Tąsyk aštuonių komandų grupės turnyre „Žalgiris“ (8/6) finišavo ketvirtas, o nuo 2007-ųjų gruodžio 6 dienos iki 2008-ųjų sausio 10-osios iš eilės įveikė „Tau Ceramica“, Bolonijos „Virtus“, Gdynės „Asseco“, Sienos „Montepaschi“ ir Liublianos „Olimpija“ komandas.

Tiesa, vėliau TOP-16 etape žalgiriečius ištiko krachas – laimėję vos sykį į atkrintamąsias varžybas jie nepateko.

Tame sezone „Žalgirio“ vedliu buvo Marcusas Brownas, ekipai atstovavo DeJuanas Collinsas, Marko Popovičius, Goranas Jurakas, Eurelijus Žukauskas, Dainius Šalenga, o iš dabartinių žalgiriečių ekipos marškinėlius vilkėjo Paulius Jankūnas ir Artūras Milaknis. Epizodiškai tame sezone „Žalgiryje“ žaidė ir Tanoka Beardas su Donatu Motiejūnu.

Kita penkių pergalių serija užfiksuota įsimintiname 2012-2013 m. sezone, kai dar Vladimiro Romanovo už vadelių tampytas „Žalgiris“ prie savo vairo prisiviliojo kataloną Joaną Plazą.

Galinga „Žalgirio“ sudėtis, kurioje buvo ir broliai Lavrinovičiai, ir Rimantas Kaukėnas, ir Mindaugas Kuzminskas, sezoną pradėjo penkiomis pergalėmis paeiliui – nuo spalio 11 d. iki lapkričio 9 d. po žalgiriečių kojomis krito Zagrebo „Cedevita“, Vitorijos „Caja Laboral“, jau minėtos „Olympiakos“, „Olimpija“ ir Stambulo „Anadolu Efes“ komandos.

„Žalgiris“ tąsyk įtikinamai (8/2) laimėjo C grupės varžybas, tačiau komandą ištikus finansiniam krachui, padėtis atsiliepė ir rezultatams. Išvyko Ibrahimas Jaaberas, Tremellas Dardenas, „Žalgiris“ TOP-16 etape ėmė strigti ir į atkritnamąsias varžybas nepateko.

Taigi, kad pakartotų R. Grigo ir J. Plazos laikų pergalių serijas, Š. Jasikevičiaus kariaunai trūksta tik vieno laimėjimo.

Tiesa, jį pasiekti bus labai nelengva – ketvirtadienį, gruodžio 28-ąją, žalgiriečiai Kaune susirems su vienais iš sezono favoritų – Pirėjo „Olympiakos“ krepšininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)