„Aš tikrai ne angelas; AŠ ESU LIGUISTAS“ (angl. I am definitely not an angel; I AM MORBID), sako legendinis amerikiečių muzikantas Davidas Vincentas, vienas iš Death metal žanro pradininkų. Gal šis teiginys ir neatsako į klausimą, kodėl išsiskyrė jo ir Trey'aus Azagthotho („Morbid Angel“) keliai, tačiau šis išsiskyrimas visai neatrodo niūrus, greičiau intriguojantis bei daug žadantis. Visų pirma, pagrindine priežastimi, kodėl paliko „Morbid Angel“, D. Vincentas įvardija „kūrybinius nesutapimus“. Tačiau niekur nedingsta ir į „Morbid Angel“ kūrybą įdėtas indėlis. D. Vincentas teigia, kad jo parašytos dainos jam yra tiesiog kaip vaikai, kurių jis negali taip paprastai palikti užmarštyje. Todėl čia ir atsiranda naujas paties tikriausio mirties metalo užtaisas – „I Am Morbid“.

Kol kas dar šviežutėlis projektas, pirmąjį koncertą sugrojęs tik 2017-ųjų viduryje, jau dabar puikuojasi metalo festivalių viršūnėse, o 2018-aisiais neaplenks ir „Kilkim Žaibu“ scenos. Šio kolektyvo nariai – buvusi „Morbid Angel“ ritmo sekcija: vokalistas bei bosistas D.Vincentas su Timu Yeungu, sėdinčiu už būgnų, prie kurių prisijungė du metalo pasaulyje taip pat puikiai žinomi gitaristai Billas Hudsonas ir Ira Blackas.

Šiuo metu „I Am Morbid“ pasirodymuose galime išgirsti D.Vincento sukurtas dainas iš geriausių „Morbid Angel“ albumų: „Altars Of Madness“ (1989), „Blessed Are The Sick“ (1991), „Covenant“ (1993) ir „Domination“ (1995). Visi šie albumai – tai nepakartojami šedevrai, galutinai suformavę Death Metal žanro sąvoką. Apskritai, pirmasis su D.Vincentu įrašytas albumas „Altars Of Madness“ yra laikomas pirmuoju tikro Death Metalo albumu ir vienu iš reikšmingiausių darbų žanro istorijoje. Jeigu netikite šiomis užtarnautomis pagyromis, tai galbūt skaičiai neleis abejoti: albumo „Covenant“ pardavimai siekia daugiau nei 153 000 kopijų vien tik JAV.

Be to, šie kūriniai išvedė metalą iš požemio, nes „Morbid Angel“ sukosi per MTV kanalą kaip reikiant, o jų daina „God of Emptiness“ buvo panaudota kultiniame filmuke „Beavis and Butt-head“. Daug pasauliniu mastu žinomų grupių semiasi įkvėpimo iš ankstyvosios „Morbid Angel“ kūrybos, tarp jų ir „Immortal“, „Behemoth“, „Gojira“, „Krisiun“, „Opeth“ bei daugelis kitų.

Traktuodamas „I Am Morbid“ projektą kaip atskirą organizmą, D. Vincentas neatmeta galimybės, jog po šiuo vardu bus išleistas ir naujos kūrybos albumas. Taip pat atlikėjas ragina gerbėjus nesirinkti tarp praeities ir dabarties, o tiesiog mėgautis tuo, ką mirties metalas gali pasiūlyti geriausio! Ir patikėkite: su tokia grupės sudėtimi „I Am Morbid“ skambės taip, kaip „Morbid Angel“ geriausiais savo laikais!

Ponios ir ponai, ruoškitės sutikti jo didenybę „Tuštumos Dievą“ Davidą Vincentą ir Ko birželio 30 d. vakarą, bus tikrai karšta!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)