"Įstatymas turi aiškiai akcentuoti ir nurodyti į nacionalinio saugumo interesus, išgryninant tuos kriterijus, kurie būtų taikomi parenkant galimą investuotoją", - žurnalistams sakė komiteto pirmininkas socialliberalas Alvydas Sadeckas.

Jo teigimu, komitetas taip pat pritarė siūlymui Seime aprobuoti Vyriausybės apsisprendimą dėl investuotojo į "Mažeikių naftą".

"Galutinę "Mažeikių naftos" akcijų pardavimo sutartį turėtų aprobuoti Seimas", - sakė A.Sadeckas.

Premjeras Algirdas Brazauskas šią savaitę pareiškė, kad "Mažeikių naftos" akcijų pirkėją Vyriausybė tikriausiai rinksis iš dviejų galimų pretendentų - Rusijos naftos giganto "LUKoil" bei bendros Rusijos ir Didžiosios Britanijos įmonės TNK-BP - siūlančių panašią apie 1 mlrd. JAV dolerių kainą už kontrolinį Mažeikių įmonės akcijų paketą.

Seime svarstomas įstatymo projektas numato galimybę Vyriausybei iš žlungančio Rusijos koncerno "Jukos" pirkti maždaug 5 mlrd. litų rinkos vertės 53,7 proc. "Mažeikių naftos" akcijų paketą ir tam tikslui skolintis iki 3 mlrd. litų.

Projekte taip pat numatoma, kad Lietuva ateityje išlaikys ne mažiau kaip 10 proc. akcijų paketą "Mažeikių naftoje", kurioje Vyriausybei dabar priklauso 40,6 proc. akcijų.

Jeigu Seimas priimtų "Mažeikių naftos" akcijų įsigijimo įstatymą, jis leistų derybininkams suderėti kuo didesnę kainą už maždaug 20 proc. Vyriausybės ketinamų parduoti "Mažeikių naftos" akcijų. Už šį paketą tikimasi gauti apie 1 mlrd. litų.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją