Dar lapkritį apsilankius Dzūkijoje esančiame Druskininkų kurorte, galima pamatyti, kaip jaukiai ir subtiliai girliandomis tviska namai, gatvių žibintai, aikštės ir skverai.

Druskininkai

Įprasta, kad šaltuoju metų laiku kurorte – gerokai mažiau žmonių. Vis tik kai kurios pramogos mieste vilioja turistus net ir žiemą. Pavyzdžiui, pasimėgauti kalnų slidinėjimo ir snieglenčių sporto teikiamomis pramogomis žiemos pramogų komplekse „Snow arena“ atvyksta ne tik lietuviai, bet ir lenkai, rusai, baltarusiai ir net latviai.

Druskininkai

Vaikščiojant po sutemusius, ramybe dvelkiančius Druskininkus galima lengvai įsikvėpti kalėdinės atmosferos ir, atrodo, nereikia jokių Kalėdų mugių. Mat tokią nuotaiką gali puikiai atstoti ir jaukiai praleistas laikas miesto tyloje.

Druskininkai

Didžiulės snaigės nugulusios languose, girliandos iškabintos virš kavinių terasų, o mus mielai priėmusio viešbučio „Draugų namai“ kambariai pasipuošę iškabomis su Kalėdų seneliais tempiančiomis rogėmis, pilnomis dovanų. Vos viena miela smulkmena – veidą tuoj pat papuošia šypsena.

Draugų namų kambarių iškabos

Jaukiose vitrininėse senamiesčio kavinukėse sklinda kakavos, cinamonu aromatas, taip pat nosį maloniai kutena įvairūs kepiniai. Kai sostinėje visi garsiai šurmuliuoja, čia visi juda lėtai ir niekur neskuba. Ideali vieta norintiems ramybės.

Druskininkai

Kalėdinė eglutė čia dar neįžiebta – auksu nutvieksto medžio įžiebimas Druskininkuose vyks gruodžio 2 dieną.

Druskininkai

Nuotraukų galerijoje – vakare sutemęs, lempučių apšviestas, jaukus ir ramus Druskininkų miestas.

Druskininkai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)