Daugumai šie filmai primena vaikystę, tačiau dabar, kai jau esame suaugę žmonės, galime labiau įsigilinti į siužetą ir keistokus jo ypatumus, rašo ladbible.com.

Pavyzdžiui, negi mes iš tikrųjų tikime, kad 8-erių berniukas galėtų pergudrauti du suaugusius vyrus? Savaime suprantama, nemažai klausimų kyla ir dėl vieno namuose palikto berniuko tėvų – Peterio ir Kate McCallisterių. Kaip jiems pavyko išlaikyti tokius didžiulius namus, kokia gi buvo sąskaita už elektrą, atsižvelgiant į tokį milžinišką šventinių girliandų kiekį, ir kaip ši šeima galėjo sau leisti devynių asmenų šventines atostogas Paryžiuje.

Pirmoji į galvą ateinanti mintis – jie yra McCallisterių narkotikų imperijos vadeivos, o galiausiai šią imperiją paveldės Buzzas. Kevinas namuose paliekamas, nes norima patikrinti, ar jis įveiks pavojus, susijusius su prekyba narkotikais. Vis tik nepanašu, kad realybė yra būtent tokia.

Internete sklando teorijų, pagal kurias Peteris iš tiesų yra nusikaltėlis, tik nebūtinai jo sritis – tai narkotikai. Pavyzdžiui, kai įsilaužėlis Harry apsimetęs policininku pirmą kartą apsilanko McCallisterių namuose prieš šeimai išvykstant į Paryžių, Peteris aktyviai ginasi ir piktinasi, kodėl pareigūnai nusprendė patruliuoti būtent čia. Jis staiga paklausia: „Ar aš turiu problemų, pareigūne?“.
Be to, kai spuoguotas jaunuolis, pagal Kevino užsakymą į namus pristatė picą, jis vos nepridarė į kelnes, nes patikėjo, kad Kevinas, paleidęs gąsdinantį įrašą, ketino su juo susidoroti.

1990 m. išleistoje knygoje Peteris pristatomas kaip verslininkas, tačiau nieko konkretesnio apie jo verslą nėra pasakoma. Walteris White‘as save taip pat vadina verslininku, taigi, vadovaujantis šia logika, vyriausias McCallisterių klano vyras galėjo būti Čikagos metamfetamino platinimo tinklo vadeiva.

Vis tik egzistuoja šiokia tokia tikimybė, kad namuose vieno per Kalėdas likusio berniuko tėvas tėra nuobodus vyrukas, dirbantis įprastą darbą, gaunantis standartinį atlyginimą mėginantis įgyvendinti tą populiarią, bet ne ką mažiau nuobodžią amerikietišką svajonę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)