Valstybinės lošimų priežiūros komisijos pirmininko Česlovo Blažio J.Razma paprašė nurodyti, ar komisija tikrina, kaip didžiąsias loterijas organizuoti turinčios teisę trys bendrovės laikosi šių reikalavimų.

J.Razma taip pat pageidauja susipažinti su buvusių patikrinimų rezultatais ir komisijos reakcija į pažeidimus, jeigu tokių buvo nustatyta.

"Teko girdėti, kad viena iš bendrovių tik kas penktame lošimų tiraže laimėjimams skiria daugiau negu 50 proc. bilietų vertės ir aiškina atsikaitysią pagal reikalavimus licencijos galiojimo pabaigoje", - BNS sakė J.Razma.

Jis taip pat prašo suteikti informacijos apie lažybų organizavimą internetu.

"Lošėjams sudaroma galimybė telekomunikacijų priemonėmis perduoti statymams atlikti reikalingą informaciją, nors, mano nuomone, galiojantis įstatymas tokios galimybės nenumato", - sakė J.Razma.

Jam kilo įtarimas, kad tokiu būdu lažybose gali dalyvauti atsiskaitomąsias korteles turintys nepilnamečiai.

Seimas rugsėjo pabaigoje apsiėmė svarstyti galimybę riboti lažybų punktų steigimą Lietuvoje bei reglamentuoti lošimus ir totalizatorius naudojantis telefonu, internetu ar kitomis telekomunikacijų priemonėmis.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją