„Akivaizdu - žinios apie Š. Bartą leidžia daryti išvadas, kad elgiamasi buvo netinkamai. Aš, kaip miesto meras, inicijuoju sutarties dėl studijos nuomos nutraukimą. Toks elgesys nėra toleruotinas. Noriu padėkoti aktorei Julijai Steponaitytei už drąsą paskelbiant šią žinią. Labai svarbu apsaugoti moteris nuo priekabiavimo“, - kalbėjo R. Šimašius.

Apie seksualinį režisieriaus Š. Barto priekabiavimą penktadienio vakarą socialiniame tinkle „Facebook“ pranešė aktorė ir kino koloristė J. Steponaitytė.

„Prieš penkerius metus prie manęs seksualiai priekabiavo kino režisierius Šarūnas Bartas. Praėjo penkeri metai, bet tai vis dar gyva šį vakarą, kai tai rašau. Laikiau tai paslaptyje, nes maniau, jog tai neegzistuos, jei niekas nesužinos. Bet tai nėra tiesa. Metas sugriauti tylą ir nustoti apsimetinėti, kad tai neegzistuoja. Prašau, neleiskime tam nutikti dar kartą“, - anglų kalba rašė J. Steponaitytė.

Reaguojant į aktorės atvirą laišką, nevyriausybinio Lietuvos žmogaus teisių centro vadovė šeštadienį išplatino pranešimą, kuriuo buvo tikimasi sulaukti valdžios institucijų ir Lietuvos kino centro reakcijos. Jos teigimu, pasitvirtinus kaltinimams, turėtų būti sprendžiama dėl tolesnių režisieriaus filmų finansavimo.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1435)