Finišo tiesiąją pasiekė atrankos ciklas Afrikos zonoje, kurioje prie anksčiau kelialapius į čempionatą iškovojusių Nigerijos, Egipto bei Senegalo prisijungė Marokas ir Tunisas.

Po 20 metų pertraukos pasaulio pirmenybėse besivaržysiantys Maroko futbolininkai lemiamose atrankos rungtynėse 2:0 pranoko Dramblio Kaulo Krantą.

Svečiuose žaidusius marokiečius 25-ąją minutę į priekį išvedė Nabilas Diraras, o jau po 5 minučių persvarą padvigubino Medhi Benatia.

Per 6 atrankos mačus 12 taškų surinkusi ir nė vieno įvarčio nepraleidusi Maroko nacionalinė komanda Dramblio Kaulo Krantą paliko už nugaros su 8 taškais.

Kitoje grupėje paskutinį kelialapį iškovojusiai Tuniso rinktinei paskutiniajame mače užteko savo žiūrovų akivaizdoje sužaisti 0:0 su Libija.

Artimiausi persekiotojai iš Kongo Demokratinės Respublikos 3:1 nukovė Gvinėją, tačiau su 13 taškų liko žemiau už 14 taškų surinkusius tunisiečius.

Tuniso futbolininkai planetos pirmenybėse paskutinį kartą dalyvavo 2006 metais.

Dėl 4 bilietų į pasaulio čempionatą dar kovojama Europos zonoje, o dar 2 bilietai atiteks tarpžemyninio atrankos etapo laimėtojams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją