Anot "Aprangos", praėjusį mėnesį buvo pasiekta didžiausia grupės mėnesio apyvarta.

"Aprangos" grupės apyvarta Lietuvoje 2005-ųjų sausio-rugsėjo mėnesiais buvo 90,091 mln. litų - 28,6 proc. didesnė nei pernai tuo pat metu.

"Atsižvelgiant į tai, kad esame mažmeninės prekybos drabužiais rinkos lyderiai ir turime apie 30 proc. rinkos, 28,6 proc. augimas yra labai aukštas rodiklis", - Eltai sakė "Aprangos" generalinis direktorius Rimantas Perveneckas.

Jo teigimu, apyvartos augimas pasiektas dėka plėtros, naujos produktų įvedimo ir pačios rinkos augimo.

"Visi absoliutūs rekordai "Aprangos" bus sumušti spalio mėnesį, - sakė R. Perveneckas. - Dabar bus patys geriausi mėnesiai ir darbymetis".

"Apranga" šiemet atidarė po 3 parduotuves Lietuvoje bei Latvijoje ir šiuo metu Baltijos šalyse valdo 46 parduotuves: 33 - Lietuvoje, 12 - Latvijoje, 1 - Estijoje. Iki 2005 metų pabaigos "Aprangos" grupė planuoja atidaryti 8 naujas parduotuves, iš jų - 3 Klaipėdoje, prekybos centre "Akropolis", 2 - Kaune, prekybos centre "Mega", ir 3 - Vilniuje, Gedimino prospekte.

Gruodžio pradžioje Klaipėdoje pagal frančizės sutartį bus atidaryta jau ketvirtoji "Zara" tinklo parduotuvė Baltijos šalyse.

Šiais metais "Aprangos" grupė tikisi pasiekti 200 mln. litų apyvartą bei gauti ne mažiau kaip 11 mln. litų ikimokestinio pelno. Pasak R.Pervenecko, šios prognozės nekeičiamos.

"Aprangos" akcijos šiuo metu kotiruojamos Vilniaus vertybinių popierių biržos Einamajame sąraše ir pretenduoja į Oficialųjį.

Šaltinis
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją