Anot šios filharmonijos vadovo Justino Krėpštos, iki lapkričio 18 dienos vyksiančiame festivalyje - lietuvių autorių muzikinės premjeros, žinomi ir nauji kolektyvai, kompozitoriai bei atlikėjai, intriguojantys akademinės-pramoginės muzikos perpynimai.

Ištikimiems orkestrinės, kamerinės muzikos ir lietuviško roko gerbėjams festivalis siūlo apsilankyti ne tik Kauno valstybinėje filharmonijoje, bet ir užsukti į Kauno paveikslų galeriją. Norinčius ne tik klausytis, bet ir aktyviai įsilieti į siautulingus ritmus kviečia pajudėti „Žalgirio“ arenos kamerinėje salėje „Bosca“.

Pirmame festivalio koncerte sutelktas didelis dėmesys lietuvių muzikai bei jos garsiems kūrėjams - Broniui Kutavičiui, Osvaldui Balakauskui ir Algirdui Martinaičiui. Festivalio „Iš arti“ organizatorių teigimu, praėjusio amžiaus 8-9 dešimtmečiais sukurti minėtų autorių kūriniai - „Dzūkiškos variacijos“, Koncertas obojui, klavesinui ir styginiams, „Muzikinė auka“ - šiandien pelnytai vadinami lietuvių moderniosios muzikos klasika, naujojo skambesio proveržiu.

Koncerte bus atliktas ir naujas Zitos Bružaitės kūrinys „Adagio“. Įdomu tai, kad sumanymas parašyti melodingą, baroko, modernizmo ir džiazo elementus jungiančią kompoziciją kilo iš siekio simboliškai sujungti trijų didžiausių Lietuvos miestų muzikines pajėgas (Vilniaus - orkestras, Klaipėdos - džiazo vokalinė grupė „CappellaA“, Kauno - autorės ir obojininko Roberto Beinario gimtasis miestas), taip pat emociniu išraiškingumu priartėti pagal tuo pačiu pavadinimu sukurtų Tomaso Giovannio Albinonio ir Samuelio Barberio pavyzdžių.

Koncerto puošmena - portugalų kilmės solistas Giovanni da Silva iš Vokietijos, kuris atliks A. Martinaičio kūrinį „Muzikinė auka“. Koncerte diriguos jaunosios kartos lietuvių dirigentė Adrija Čepaitė. Pažymėtina, kad Muzikos ir vaizduojamųjų menų universiteto Grace (Austrija) absolventės veikla apima daug sričių: grigališkojo choralo bei senosios muzikos programas, taip pat svarbi ir orkestrinės muzikos patirtis Europos šalių orkestruose.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)