Ribos dalyvių skaičių

Autoriai iš viso pasaulio parodoje pristatys savo naujausius kūrinius. Jie tikėsis ir pavienių lankytojų, ir didelių kompanijų dėmesio. Bus demonstruojami vidaus ir lauko baldai, virtuvės ir vonįos kambario įranga, tekstilės gaminiai, kilimai ir kiliminės dangos, šviestuvai ir interjero aksesuarai.

Dalyvaujančių kompanijų skaičius yra ribotas. Dalyviai bus kruopščiai atrenkami atsižvelgiant ne tik į jų gaminių dizainą, bet ir į kokybę. Organizatoriai pabrėžia, kad paroda bus išskirtinė, jos forma - novatoriška, gaminių pristatymas - neįprastas. Todėl dalyvauti joje gali tik ypatingos asmenybės.

"Paroda "Metų dizainas" taps netradiciniu įvykiu, - teigia Michaelas Petersas, "Messe Frankfurt" Vadybos departamento narys. - Tai bus nuostabus šou nuostabioje vietoje - mūsų "Festhalle" salėje. Stengiamės surengti itin neįprastą šou, bet jokiu būdu nepamiršti ir dizaino svarbos".

Numatoma, kad ateinančiais metais vyksiančioje parodoje bus 75-90 dalyvių. Ateityje jų skaičių planuojama didinti iki 200.

2006-ieji - su urbanistikos atspalviu

"The Design Annual" dalyvaus architektai, interjero architektai, interjero dizaineriai, nekilnojamojo turto savininkai ir statybos bei prekybos kompanijų atstovai. Pastariesiems bus pasiūloma galimybė pirmiems pamatyti talentingiausių menininkų sukurtas naujoves ir pateikti užsakymus.

"Metų dizainas" yra tikslinė paroda, turinti aiškiai apibrėžtą klientų grupę. Pagrindinė jos tema - "Gyvenimas su dizainu". Laukiama tik tų lankytojų, kurie iš tiesų supranta ir vertina dizainą.

Pagrindinė parodos tema kasmet bus keičiama. Beje, 2006-ųjų parodoje labiausiai bus pabrėžiamas urbanistinis dizaino atspalvis.

Vartotojiška "Tendence Lifestyle"

"The Design Annual" bus atsvara kasmet Frankfurte prie Maino rengiamai gyvenimo būdo ir dizaino parodai "Tendence Lifestyle". Šiemet "Tendence Lifestyle" vyko rugpjūčio 26-30 dienomis. Susidomėjimas paroda buvo didžiulis: ją aplankė 90 tūkst. lankytojų iš 105 pasaulio šalių. Jie išvydo gausybę gaminių ir idėjų, kurias pasiūlė daugiau kaip 3400 kompanijų. Pamaloninti buvo ne tik parodos lankytojai, bet ir frankfurtiečiai: jiems organizatoriai surengė porą įspūdingų švenčių.

Šiųmetė "Tendence Lifestyle" atskleidė būsimas dizaino tendencijas: trokšdami saugumo, šilumos ir romantikos žmonės vis dažniau rinksis prabangius gaminius. Populiarės dekoruotas porcelianas, stiklas, tekstilė ir dekoruoti baldai. Karaliaus paslaptingi violetinės ir tamsiai raudonos spalvų deriniai. Grįš baroko stilius, tačiau naujos technologijos ir ryškios spalvos jam suteiks šiuolaikiškumo.

Dizaine akivaizdžiai ryškėja ir natūralumo linija. Gamintojai stilingiems pirkėjams netrukus pasiūlys medžių šakų formos žvakidžių, iš medžio išdrožtų indų, šviestuvų kokoso riešuto kevale. Vyraus natūralios gamtos spalvos: gintaro, medaus, šokolado.