Gediminą Petrauską pakeitusio Žydrūno Urbono auklėtiniai tolimajame Sibire 81:85 (13:20, 25:9, 25:20, 18:36) nusileido Krasnojarsko „Jenisej“ (2/2) krepšininkams.

Jau pati mačo pradžia svečiams nieko gero nežadėjo. Kaip apsnūdę dvikovą pradėję „Juventus“ žaidėjai dviejų minučių atkarpą pralaimėjo net 0:9. Visgi šaltas dušas greitai pabudino uteniškius, kurie antrame kėlinyje perėmė iniciatyvą ir prieš pertrauką turėjo solidų 9 taškų pranašumą.

Bet ir po poilsio minučių svečiai apsukų nemažino ir vienu metu pirmavo net 21 taško persvara (63:42). Tačiau jos neužteko. Žingsnelis po žingsnelio „Jenisej“ komanda mažino atsilikimą ir ketvirto kėlinio pabaigoje atkūrė intrigą.

Likus žaisti 1:22 min. uteniškiai dar pirmavo 81:74, tačiau tuomet ėmė klysti puolime, o tuo pasinaudoję šeimininkai baudė skaudžiais dūriais. Likus žaisti 12 sek. svarstykles į Krasnojarsko ekipos pusę persvėrė iš toli sėkmingai švystelėjęs Anthony Hilliardas (81:83).

Netrukus Dovis Bičkauskis vėl pametė kamuolį, o su sirena dvitaškiu iš po krepšio „Jenisej“ pergalę įtvirtino Maticas Rebecas.

„Jenisej“: Vitalijus Liutičius 18, Anthony Hilliardas 17, Suleimanas Braimohas ir Maticas Rebecas po 12 taškų.

„Juventus“: LaRonas Dendy 23 (6/11 dvitaškiai, 2/2 tritaškiai, 5/7 baudos, 5 perimti kamuoliai), Anthony Irelandas 14 (7 atk.k.), Maksimas Korinijenka 10 (9 atk.k.), Jonte Flowersas ir Mindaugas Kupšas po 9 taškus, Arvydas Šikšnius 8.

***

Itin įspūdingai atrodė uteniškių pasiruošimas šiai neeilinei dvikovai, kuri Lietuvos laiku prasidėjo 14.30 val. (vietos laikas – 19.30). Iš Lietuvos išvykę pirmadienio popietę, uteniškiai Krasnojarską pasiekė pusę 6 ryto Rusijos laiku (arba pusę 1 nakties Lietuvos laiku).

Pavalgę vakarienę (Rusijoje tuo metu jau buvo pusryčiai), krepšininkai ėjo miegoti ir atsikėlė 15 val. Rusijos laiku (10 val. Lietuvos laiku). Po pusryčių (Rusijoje tuo metu jau buvo pietūs), komanda surengė varžovų žaidimo peržiūrą ir vyko į rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (41)