„Eurohoops“ žurnalistai Eurolygos klubus vertino pagal penkis kriterijus, kiekvieną iš jų vertindami skalėje nuo 1 iki 10: sudėties kokybė, susižaidimas, klubo statusas, vasaros darbai ir potencialas.

Už visus kriterijus analitikai „Žalgiriui“ parašė šešetus ir iš viso vos su 30 balų nustūmė į pačią reitingo apačią – kartu Belgrado „Crvena Zvezda“ ekipa Lietuvos čempionai dalijasi 15-16 vietomis.

Nors ir pernai žalgiriečiai prieš sezoną buvo kaip reikiant nuvertinti, tačiau jo eigoje nuskynė ne vieną skambią pergalę ir kritikus netgi privertė aikčioti iš nuostabos. Visgi po vasaros permainų ekspertų akyse Kauno komanda vėl yra toli nuo Europos krepšinio elito.

„Naują sezoną „Žalgiris“ pasitinka be kelių svarbių žaidėjų, praėjusiais metais padėjusių surengti įsimintiną žygį Eurolygoje – komandą paliko Leo Westermannas, Lukas Lekavičius, Renaldas Seibutis ir Brockas Motumas. Visgi pusė šių pamatų pavyko išsaugoti, o entuziazmo suteikia prie likusių Kevino Pangoso, Pauliaus Jankūno ir Artūro Milaknio prisijungę Aaronas White'as ir Brandonas Daviesas. O ką jau kalbėti apie trenerio ir Eurolygos legendos Šarūno Jasikevičiaus sumanumą.

Įgyvendins jie savo tikslą ar ne, vienas dalykas yra neabejotinas: kiekvienos rungtynės „Žalgirio“ arenoje kiekvienam krepšinio gerbėjui bus kaip desertas, ypatingai vietiniams sirgaliams, kurių meilė krepšiniui yra unikali“, – rašoma „Eurohoops“ apžvalgoje.

Jų sudarytame reitinge pirmąsias dvi vietas dalijasi po 44 taškus surinkusios Stambulo „Fenerbahče“ ir Maskvos CSKA komandos, o iš naujųjų klubų aukščiausiai rikiuojasi Maskvos Srities „Chimki“ ekipa – jai skirta septintoji pozicija.

Visas „Eurohoops“ sudarytas Eurolygos komandų reitingas:

1. Stambulo „Fenerbahče“ – 44
2. Maskvos CSKA – 44
3. Madrido „Real“ – 40
4. Pirėjo „Olympiakos“ – 40
5. Atėnų „Panathinaikos“ – 39
6. „Barcelona“ – 39
7. Maskvos srities „Chimki“ – 37
8. Stambulo „Anadolu Efes“ – 37
9. Vitorijos „Baskonia“ – 37
10. Tel Avivo „Maccabi“ – 35
11. „Valencia“ – 34
12. Bambergo „Brose“ – 33
13. Milano „AX Armani“ – 32
14. Malagos „Unicaja“ – 31
15. Kauno „Žalgiris“ – 30
16. Belgrado „Crvena Zvezda“ – 30

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (97)