Kokių iš tikrųjų odos priežiūros priemonių griebiasi žvaigždės, aiškinosi refinery29.com.

Susigaudyti situacijoje mums padės odos ekspertė Renee Rouleau.

Gwyneth Paltrow: „Geriu daug vandens“

Tvirtina: Gwyneth Paltrow nėra vienintelė minties apie vandens naudą apsėsta garsenybė, tačiau ji neabejotinai priklauso šiam klubui. Kartą „Instagram“ ji pareiškė, kad vanduo yra „kupinas gydomosios galios“.

Gwyneth Paltrow

Kaip yra iš tikrųjų: Nors vandens gėrimas neabejotinai teigiamai veikia sveikatą, iš tikrųjų yra įrodyta, kad tai mažiausiai veiksmingas odos drėkinimo būdas. Vandenį, kurį išgeriame, iš mūsų kūnų išfiltruoja inkstai, todėl odos paviršiaus jis net nepasiekia. Todėl reiktų suprasti, kad oda drėkinama labiau išoriškai nei iš vidaus.

Kas padeda: Paprasčiausias ir lengviausias būdas veiksmingai drėkinti odos ląsteles – tonikas be alkoholio ir ant viršaus odos serumas su hialurono rūgštimi ir natrio PCA. Odos priežiūros specialistė taip pat rekomenduoja vandens pagrindu pagamintas gelio kaukes, kurios nuramina odą ir „pagirdo“ sausas odos ląsteles.

Gabrielle Union: „Turiu gerus genus“

Tvirtina: 44 metų Gabrielle Union leidiniui „Elle“ tvirtino, kad jos nesenstančios odos paslaptis – „iš dalies genetika“. Natūralūs odoje esantys aliejai dažnai sušvelnina jos senėjimo procesą, tad aktorė savo riebią odą vadina „palaiminimu ir prakeikimu“. 44 metų moteris tikrai turi pavydėtiną odą be raukšlelių.

Tikroji tiesa: Nors geri genai neabejotinai atsiliepia tokiems odos ypatumams kaip riebumas, spalva ir storis, tačiau nustebsite sužinoję, kad maždaug 30 procentų odos senėjimo yra nulemta genetikos ir 70 procentų – asmeninių įpročių.

Moksliškai įrodyta, kad odos senėjimo procesui daug įtakos turi gyvenimo būdas. Pavyzdžiui, jeigu žmogus rūko ir dirba tokį darbą, kuris reikalauja dažnai susidurti su UV spinduliais, jo oda sens greičiau nei to, kuris nerūko ir oda retai gauna kenksmingų UV spindulių. Tad, nors geri genai nepamaišys, tačiau jos senėjimo tempą daugiau nulems tai, kaip jūs ja rūpinatės.

Kas padeda: Nenuostabu, kad R. Rouleau pabrėžia, jog kremas nuo saulės yra pats veiksmingiausias produktas nuo odos senėjimo.

„Turint omenyje tai, kad ultravioletiniai spinduliai (net dienos šviesa, per langus patenkanti į jūsų namus, automobilį ar biurą), yra pagrindinė pirmalaikio odos senėjimo priežastis, labai svarbu, kad šiuos kenksmingus spindulius diena iš dienos blokuotumėte“, – tikina ji.

Be odos priežiūros priemonių, kuriose yra tokie veiksmingi ingredientai kaip retinolis, vitaminas C, peptidai ir salicilo rūgštis, susiraskite geros sudėties drėkinamąjį kremą su apsauga nuo saulės ir gausiai juo tepkite veidą ir kaklą 365 dienas per metus. O jeigu norite kremo nuo saulės, kuris neužkemša porų, R. Rouleau rekomenduoja rinktis tokį, kuriame yra cinko oksido.

Gabrielle Union - Dwyane'o Wade'o draugė

Kerry Washington: „Stengiuosi būti su kuo mažiau makiažo, kad oda galėtų kvėpuoti“

Tvirtina: Kerry Washington „Instyle“ tvirtino, kad teikia pirmenybę dienoms be makiažo: „Dažniausiai leidžiu savo odai kvėpuoti, netepu daug pagrindo, vos šiek tiek maskavimo kremo.“

Tikroji tiesa: Oda negali atlikti respiratorinės funkcijos, tad iš tikrųjų ji nekvėpuoja. Todėl makiažo vengimas ar drėkinamojo kremo nakčiai atsisakymas odai nesuteikia tokios naudos, kaip kad tvirtina žvaigždės, įsitikinusi odos priežiūros specialistė.

Kas padeda: Nors kas vakarą nenuėmus makiažo ir nenuvalius odos gali prasidėti uždegiminiai procesai, pats makiažas, kaip toks, odai nėra blogai. R. Rouleau mano, kad makiažas netgi naudingas, nes dažnai priemonėse būna apsauga nuo saulės, ir nors SPF skaičius ir nenurodytas, dažnai esama nuo UV spindulių apsaugančių ingredientų, tokių kaip titano dioksidas.

Kerry Washington

Jaime King: „Aš tik vakare nusiplaunu veidą“

Tvirtina: Jaime King ir kitos garsenybės laikosi įpročio vakarais nusivalyti odą. J. King „Into The Gloss“ sakė: „Mano odos priežiūros būdas – visada prieš miegą ją nuplauti, net jeigu to ir nesinori daryti“. Už to slypi tokia mintis: odos prausimas kartą per parą, vakarais, yra naudingas dėl to, kad ryte nubundate be makiažo, taigi, nereikia veido valyti.

Tikroji tiesa: R. Rouleau nuvainikuoja vienkartinio valymo vakarais strategiją. Pasak jos, nemažiau svarbu odą nuvalyti ir rytais, nes kai mes miegame, odoje vyksta atsistatymo procesai, išsiskiria toksinai ir riebalai, kurie neleidžia veiksmingai padėti dieną tepamiems produktams, jei prieš tai veidas nenuvalomas.

Kas padeda: Odos valymas rytais (tik su švelniu, nesausinančiu valikliu be sulfatų) pašalina toksinus, riebalus ir nakčiai užteptus produktus, tik tada kremas nuo saulės ir antioksidantų turintis serumas gali veiksmingai apsaugoti ją nuo aplinkos ir kenksmingo dienos šviesos spindulių poveikio.

Jaime King

Cate Blanchett: „Visada naudoju tuos pačius odos priežiūros produktus“

Tvirtina: Cate Blanchett tvirtina, kad už nesenstančią veido odą turėtų būti dėkinga įpročiui būti saulėje ir lojalumui „SK-II“ produktams, konkrečiai „SK-II Facial Treatment Essence“. Šią priemonę ji tvirtina naudojanti jau dešimt metų.

Kaip yra iš tikrųjų: Garsenybių oda turi atrodyti gerai visą laiką, tad kalbant apie odos priežiūrą namie, jie nekeis produktų, jeigu jie puikiai veikia. Niekam nesinori rizikuoti galima neigiama reakcija į eksperimentus.

Kas padeda: R. Rouleau pripažįsta, kad yra tiesos tame, kad naudinga būti ištikimiems tiems patiems produktams, jeigu tik jie jums tinka. Tai ypač pasakytina turint jautrią odą. Tokiu atveju produktus reikia keisti tik tuomet, kai keičiasi pati oda.

Jenifer Aniston: „Aš vengiu saulės“

Tvirtina: Kame paslaptis, kuri leidžia Jennifer Aniston atrodyti bemaž taip pat kaip Reičel Gryn, kurią seriale „Draugai“ („Friends“) aktorė vaidino prieš daugiau kaip du dešimtmečius? Leidiniui „People“ ji pasakojo: „Prieš kelerius metus išbandžiau saulės įdegio intervenciją. Nebuvo gerai, tai vienas iš dalykų, dėl ko labai gailiuosi. Dabar aš naudoju „Aveeno Positively Radient Daily Moisturizer SPF 15“.

Iš tikrųjų: Kadangi pagrindinė raukšlių priežastis yra saulės padaryta žala, drėkinamoji priemonė su SPF ant veido ir kaklo yra privaloma 365 dienas per metus, lyja ar šviečia saulė, esate viduje ar lauke.

Kas padeda: Visiems, kas nori išvengti pirmalaikių raukšlių, R. Rouleau pataria riboti saulėje praleidžiamą laiką. Jūsų oda jums padėkos – džiaugsitės švelnia ir sveikai atrodančia jos tekstūra.

Jennifer Aniston

Candice Swanepoel: „Esu ištikima savo kosmetologei“

Tvirtina: Visai nenuostabu, kad „Victoria's Secret“ angelui Candice Swanepoel veido oda daugiau nei svarbi. Leidiniui „Harper’s Bazaar“ ji sakė, kad tiesiog meldžiasi savo kosmetologei, pas kurią mažiausiai kartą per mėnesį lankosi atlikti odos valymą.

Iš tikrųjų: Žvaigždės išties skiria daug pinigų ir laiko tam, kad jų veidas atrodytų kuo geriau. Cheminiai valymai, deguonies procedūros, ultragarsas, LED šviesa, mikrosrovių terapija – jos visa tai daro, kartais ir kas savaitę.

Kas padeda: „Žinoma, daugumai mūsų kassavaitinės veido procedūros yra nerealus dalykas, to negalime sau leisti, tačiau gera odos priežiūra – visiems prieinamas dalykas, – aiškina specialistė. – Ir jeigu negalite eiti procedūroms į grožio saloną kas mėnesį, darykitės jas namuose.“

Candice Swanepoel

Kim Kardashian: „Plaukite karštu rankšluosčiu“

Tvirtina: Kim Kardashian West šį patarimą perėmė iš savo mamos. „Ji visada man sakydavo, kad reikia plauti veidą su tikrai karštu rankšluosčiu, o paskui juo nutrinti odą, – sakė realybės šou žvaigždė. – Tai įsiminiau visiems laikams.“

Iš tikrųjų: R. Rouleau tikina, kad karštas vanduo gali šiek tiek pakenkti odai. Dermatologai apskritai pataria vengti karšto vandens. O štai rankšluostukas išties gali būti naudojamas negyvoms ląstelėms nuo veido nuvalyti. Tiesa, tobulai jo nenušveisite, o ir rezultatai priklausys nuo taikomos valymo technikos. Taigi, jeigu ir sugalvosite išbandyti K. Kardashian siūlomą grožio metodą, ilgalaikėje perspektyvoje labai akivaizdžių rezultatų tikėtis nereikėtų.

Kas padeda: Išbandykite veido šveitiklį, kuriame yra jūsų odos tipui tinkančių rūgščių. Paskui naudokite drėkinamąją priemonę, turinčią raminamąjį poveikį suteikiančių ingredientų.

Kim Kardashian
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)