Jaredas Leto

Filmo „Bėgantis skustuvo ašmenimis“ tęsinio filmavimo metu J. Leto turėjo nešioti specialiai jam pagamintus lęšius, kurie dengė jo vyzdžius ir trukdė normaliai matyti. Nors pačiam aktoriui ši transformacija nebuvo itin ekstremali, filmo režisierius Denisas Villeneuve‘as žavėjosi kino žvaigždės pasišventimu.

„Jis įžengė į kambarį ir nieko nematė, – laikraščiui „The Wall Street Journal“ pasakojo režisierius. – Jam eiti padėjo asistentas, vaikščiojo labai lėtai. Tai buvo tarsi Jėzus, įėjęs į šventovę. Tvyrojo mirtina tyla. Tai buvo tarsi kokia šventa akimirka. Visi buvo netekę žado.“

"Oskarai 2016"

Beje, tai ne pirmas kartas, kai J. Leto taip įsijaučia į vaidmenį. Kai jis vaidino Džokerį filme „Savižudžių būrys“, kolegei aktorei Margot Robbie jis atsiuntė dėžutę, kurioje buvo žiurkė. Kiti filmavimo grupės nariai gavo panaudotų prezervatyvų ir analinių rutuliukų.

„Padariau daug dalykų, norėdamas sukurti nuotaiką, tą netikėtumo, spontaniškumo elementą ir iš esmės sugriauti sienas, – pasakojo aktorius. – Džokeris yra padaras, negerbiantis asmeninės erdvės ir nejaučiantis jokių ribų.“

Danielis Day-Lewisas

Šis aktorius garsėja tuo, kad itin kruopščiai ruošiasi vaidmeniui, analizuoja informaciją, atlieka savo tyrimą. Vaidindamas JAV prezidentą Abrahamą Lincolną, jis net ir po filmavimo važinėdavo neįgaliojo vežimėlyje.

Be to, britų aktorius net išėjęs iš filmavimo aikštelės kalbėjo su amerikietišku akcentu ir net trumpąsias žinutes ėmė pasirašinėti „Nuoširdžiai jūsų, A.“.

Danielis Day-Lewisas

Filmuodamasis juostoje „Paskutinis Mohikanas“, jis pusmetį išgyveno laukinėje gamtoje ir mokėsi daryti kanoją, medžiojo gyvūnus ir dyrė jiems odą.

Jo pastangos tikrai buvo įvertintos, nes D. Day-Lewisas yra gavęs tris „Oskarus“.

Leonardo DiCaprio

Leonardo DiCaprio neleido rankos traumai sugadinti vaidmens. Filmuojant juostą „Ištrūkęs Džango“ aktorius trenkė ranka į stalą, sudaužė bokalą bei susipjaustė ranką. Tačiau jis nepasimetė ir vaidino toliau. Scena pateko į galutinę filmo versiją.

„Jam nuo rankos lašėjo kraujas, – pasakojo filmo prodiuserė Stacy Sher. – Jis „neišėjo iš vaidmens“. Jis tęsė. Jis buvo labai įsijautęs. Vėliau rankos žaizdą teko siūti.“

Anne Hathaway

Ruošdamasi vaidmeniui „Vargdieniuose“, Anne Hathaway atsikratė kiek daugiau nei vienuolikos kilogramų svorio. Ji pasakojo dvi savaites valgiusi tik sausą avižų pastą.

„Buvau tiesiog apsėsta idėjos, kad turiu atrodyti mirštanti, – pasakojo aktorė. – Dabar tai prisimindama suprantu, kad buvo tikrai beprotiška. Atotrūkis nuo realybės buvo labai sunkus. Tačiau manau, kad būtent tokia ir buvo mano veikėja Fantine.“

Anne Hathaway

Aktorė taip pat nusikirpo plaukus, nors tiek stilistė, tiek ir pats filmo režisierius mėgino ją atkalbėti. Taip Anne norėjo pajusti skausmą motinos, kuri padarytų viską, kad išsaugotų savo vaiko gyvybę. Už šį vaidmenį aktorė gavo „Oskarą“.

Heathas Ledgeris

Aktorius mėnesiui užsidarė savo bute ir beveik paniro į beprotybę, kad įsijaustų į Džokerio vaidmenį prieš filmuodamasis juostoje „Tamsusis riteris“. O filmavimo metu savaitę jis miegodavo po dvi valandas, nes negalėjo liautis galvojęs apie vaidmenį.

Heathas Ledgeris, filmas "Tamsos riteris"

Tai labai gąsdino kūrybinę grupę, nes Heathas atsisakydavo kalbėti kaip normalus žmogus.

„Jeigu su juo kalbėdavai kaip su Heathu, o ne Džokeriu, jis tiesiog ignoruodavo, – sakė vienas šaltinis. – Jis net laisvomis nuo filmavimo dienomis ateidavo į filmavimo aikštelę ir visus gąsdindavo. Filmavimo pabaigoje kai kurie žmonės jį jau perspėdavo, kad jis peržengia ribą.“
Kai kas net mano, kad toks įsijautimas į vaidmenį prisidėjo prie jo ankstyvos mirties: aktorius mirė nuo receptinių vaistų perdozavimo vos tik filmas pasiekė kino teatrus. Už šį vaidmenį po mirties H. Ledgeris gavo „Oskarą“.

Kate Winslet

Filmuodamasi „Skaitove“ Kate Winslet turėjo kalbėti su vokišku akcentu. Tačiau šio akcento ji neatsisakė ir namuose ir taip kalbėdavo su vaikais.

Kate Winslet

„Galiausiai jiems tai atsibodo, ypač kai skaitydavau jiems pasakas prieš miegą su vokišku akcentu. Jie ėmė sakyti: „Mamyte, kalbėk įprastai. Nebekalbėk tuo juokingu balsu. Būk kaip visada“, – laikraščiui „The Sun“ sakė ji.

Joaquinas Phoenixas

Vaidindamas legendinį dainininką Johnny Cashą aktorius Joaquinas Phoenixas filmavimo aikštelėje atsiliepdavo tik pavadintas jo vardu.

Joaquinas Phoenixas

„Dabar man dėl to gėda. Bet tuo metu tiesiog, kai išgirsdavau „Joaquinai“, man atrodė kažkaip keista“, – sakė aktorius.

O filmuodamasis juostoje „Ties jausmų riba“, jis iš tiesų išmoko dainuoti ir groti gitara.

Christianas Bale‘as

Aktorius dėl vaidmens neteko daug svorio, o vėliau jo vėl priaugo. Jis laikomas tikru svorio netekimo ir priaugimo meistru.

Norėdamas atrodyti sulysęs ir sergantis, Ch. Bale‘as atsikratė daugiau nei 55 kilogramų. Tokių pastangų jam prireikė įsikūnijant į nemigos kankinamo Trevoro Resnicko vaidmenį juostoje „Mašinistas“. Per dieną jis suvalgydavo tik skardinę tuno ir obuolį.

Kadras iš filmo "Pažadas", Christianas Bale'as

„Mane intrigavo ta iškreipta mintis, kad galiu peržengti sąlyginai saugią ribą“, – BBC sakė aktorius.

Vėliau aktorius labai greitai priaugo 45 kilogramus raumenų tamsiojo riterio vaidmeniui filme „Betmenas: pradžia“. Tačiau vėliau direktoriui Christopheriui Nolanui, režisavusiam juostą „Briusas Veinas“, jis jau pasirodė per daug raumeningas, todėl Ch. Bale‘as atsikratė devynių kilogramų.

O vėliau beveik dvidešimt kilogramų jis priaugo FTB agentu tapusio sukčiaus vaidmeniui juostoje „Amerikietiška afera“. „Valgiau daug spurgų, daug sūrainių ir visko, kas tik papuldavo po ranka. Tiesiogine to žodžio prasme valgiau viską iš eilės. Iš pradžių svėriau 84 kilogramus, o vėliau pastorėjau iki 103 kilogramų“, – pasakojo aktorius.

Rooney Mara

Aktorė nusikirpo savo plaukus, juos nudažė juodai, išsibalino antakius ir įsivėrė auskarus į spenelius – tokios aukos prireikė vaidinant kompiuterinę įsilaužėlę Lisbeth Salander filme „Mergina su drakono tatuiruote“.

"Oskarai 2016"

Net ir po filmavimo aktorė pripažino, kad kai kurie Lisbeth pėdsakai liko jos gyvenime, iš esmės pasikeitė jos garderobas.

„Iki tol aš rengiausi labai mergaitiškai, – sakė R. Mara. – Labai daug pastelinių spalvų. Dabar aš išsiritu iš lovos ir apsivelku bet ką. Pastaraisiais metais man tikrai patiko būti „biču“.

Shia LaBeoufas

Rengdamasis vaidmeniui filme „Neišvengiama Čarlio Kantrimano mirtis“ aktorius Shia LaBeoufas norėjo, kad vaidmuo būtų kuo įmanoma realistiškesnis. Dėl to jis vartojo LSD, kad pajustų šio narkotiko poveikį veikėjui.

Be to, Larso Von Triero filme „Nimfomanė“ jis iš tikrųjų santykiavo sekso scenose.

Aktorius dar 2012 metais „USA Today“ sakė, kad jam patinka eksperimentai ir balansavimas ant ribos.

Shia LaBeoufas

„Turiu tam tikrų etikos principų. Nesu visai išprotėjęs, – sakė jis. – Tačiau nemanau, kad seksas yra kažkuo blogas dalykas. Seksas yra gražu, jeigu viskas daroma tinkamai. Nedaryčiau to be priežasties. Seksas skiriasi nuo meilės, ir šis skirtumas ir yra filmo esmė.“

Robertas De Niro

Rengdamasis filmui „Taksistas“ aktorius Robertas De Niro iš tiesų gavo taksisto licenciją ir per pertraukas tarp filmavimų jis važinėdavo po Niujorką taksi automobiliu.

Robertas De Niro

Juostai „Įsiutęs bulius“ jis išmoko boksuotis ir priaugo svorio – norėjo kuo tikriau įkūnyti į personažą. Jis gyveno ir treniravosi kartu su aktoriumi Joe Pesci.

Adrienas Brody

„Pianiste“ suvaidinęs aktorius iš tiesų moka groti pianinu. Prieš filmavimąsi jis kasdien po keturias valandas tobulino savo grojimo įgūdžius ir taip pat atsikratė daugiau nei trylikos kilogramų.

Tačiau BBC aktorius taip pat atskleidė, kad žengė dar ekstremalesnį žingsnį, kad suvoktų ne tik savo veikėjo, bet visų, kas gyveno Holokausto metu, kančias.

Adrienas Broody

„Aš atsisakiau savo buto, pardaviau automobilį, atsijungiau telefonus ir išvykau, – sakė aktorius. Pasiėmiau du krepšius ir išvykau į Europą.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)