Neretai moterys skundžiasi įkyria nuolat vis pasikartojančia grybeline infekcija, kurios, atrodo, tiesiog neįmanoma atsikratyti. Gali būti, kad ši itin varginanti problema nėra infekcija.

Kaip bebūtų keista, panašu, kad „alergija berniukams“ iš tiesų egzistuoja. Jei kada teko susidurti su po lytinių santykių pasireiškiančiu niežuliu ar deginimu, gali būti, kad tikroji šių itin nemalonių pojūčių priežastis – alerginė reakcija į partnerio spermą, rašo shape.com.

Vis tik prieš apsispręsdami, kad jus vargina būtent šio tipo alergija, nepamirškite, kad tokie pat simptomai gali pasireikšti ir dėl kitų priežasčių, pavyzdžiui, infekcijos. Alergija spermai nėra dažnas reiškinys, bet vis tik kartais tokia problema pasitaiko.

2011 m. mokslininkai atliko tyrimą ir išsiaiškino, kad JAV gyvena 40 tūkst. moterų, kurias vargina alergija spermai. Jei tokia reakcija kyla kiekvieną kartą po turėtų lytinių santykių be prezervatyvo, o mylintis su prezervatyvu panašių pojūčių nepastebite, gali būti, kad nemalonių pojūčių kaltininkė yra būtent alergija spermai. Specialistų manymu, dauguma alergijos spermai varginamų moterų, atvykstančių konsultuotis ir gydytis pas medikus, mano, kad susidūrė su infekcijos problema.

Kai moteriški lyties organai sudirgsta nuo spermos, gresia lengva jautrumo forma arba gali užplūsti alergija visu pajėgumu. Lyg to dar būtų maža, moterys, kurias vargina alergija spermai, susiduria su skirtingo stiprumo simptomais. Kai situacija itin rimta, nors tokių pasitaiko tikrai retai, gali kilti dusulys ar kitos su kvėpavimu susijusios problemos.

Dažniau moterys susiduria su vietine reakcija – bėrimais, dilgėline, paraudimais ar deginimo pojūčiu. Visi šie simptomai paprastai išnyksta praėjus apie valandai po lytinių santykių.

Antihistamininių preparatų vartojimas prieš lytinius santykius gali padėti apsisaugoti nuo nemalonumų moterims, susiduriančioms su rimtesniais simptomais. Vis tik geriausias būdas apsaugoti save nuo šios problemos – naudoti prezervatyvą, kuris padės išvengti nepatogumus keliančio ir itin nemalonaus šalutinio poveikio.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)