Vilniaus Balsių progimnazijos mokytojų ir administracijos iniciatyva puoselėta svajonė - „Pažintinis-botaninis takas“, tapo realybe. Įkurta dar viena edukacinė erdvė, kurioje mokiniai gamtos pažinimo ir biologijos pamokų metų informaciją ras botaninio tako stenduose ir čia pat turės galimybę teorines žinias pasitikrinti praktiškai. Mokiniams bus sudaryta galimybė stebėti, tyrinėti ir pažinti gamtą, bei mokytis apibendrinti savo pastebėjimus.

Pažintiniame botaniniame take auga daugybė iš pirmo žvilgsnio paprastų, tačiau tuo pat metu ir pačių įdomiausių medžių, krūmų bei kitokių augalų, su kuriais mokiniai susipažins pamokų metu.

Šiuolaikinis mokymas nebeturi klasės rėmų – mokomės ir mokome mus supančioje aplinkoje, nes aplinka svarbi mokinių patirčiai.

Mokyklos taryba labai dėkinga visiems idėjos palaikytojams ir konsultantams, teikusiems patarimus ir pasiūlymus įgyvendinant projektą:
Uždarajai akcinei bendrovei Baltishes Haus; Balsių bendruomenei; Pavilnių ir Verkių regioninio parko direkcijai, mokyklos tarybos pirmininkei Neringai Kleniauskienei.

Kviečiame visus apsilankyti mūsų „Pažintiniame-botaniniame take“.