Tai DELFI patvirtino Energetikos ministerija.

„Siekdama apginti valstybės ir šilumos vartotojų interesus, Lietuva pareikalavo iš Veolia grupės įmonių padarytos žalos atlyginimo. Šiuo metu skaičiuojama, kad Lietuvos šilumos vartotojams ir rinkai padaryta žala galėjo viršyti 130 mln. eurų. Tačiau žalos dydis bus tikslinamas arbitražo proceso metu. Detalesnė informacija apie bylos turinį nėra pateikiama, kadangi byla yra konfidenciali ir informacijos teikimas yra ribojamas arbitražo tribunolo nutartimi", - nurodoma ministerijos komentare.

DELFI primena, kad „Veolia“ kartu su „Vilniaus energija“ ir „Litesko“ 2016 m. sausį Vašingtono Tarptautiniame investicinių ginčų arbitraže (ICSID) jau inicijavo ginčą prieš Lietuvą. Bendrovės reikalauja atlyginti apie 100 mln. eurų žalos dėl neva nesąžiningo valstybės elgesio ir investicijų Lietuvoje nusavinimo. Neatmetama, kad galutinė ieškinio suma bus didesnė. „Vilniaus energija“ kovo 30 dieną pasitraukė iš Vilniaus šilumos ūkio, kai pasibaigė 15 metų galiojusi nuomos sutartis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)