Šią savaitę parduotuvių kiekis pasiekė 2500 ribą, todėl buvo iškeltas naujas tikslas – 5000. Per artimiausius metus „JYSK“ planuoja atidaryti bent 700 naujų parduotuvių, iš jų 35 Baltijos šalyse ir Baltarusijoje. Investicijos į plėtrą šiame regione sudarys 40 milijonų eurų.

„Jysk“ pasaulyje jau atidarė 2500 parduotuvių ir turi didelių ambicijų – ateityje padvigubinti parduotuvių skaičių iki 5000, per artimiausius penkerius metus planuojama atidaryti bent 700 naujų parduotuvių, dėstė planus pokalbio metu danų verslo leidiniui „Finans“ steigėjas ir savininkas Larsas Larsenas bei „Jysk Nordic“ direktorius Janas Bøghas.

„JYSK“ įmonės atstovė Baltijos šalyse ir Baltarusijos rinkose – uždarosios akcinės bendrovės „Do It“ direktorė Dace Zundurė patvirtino, kad Baltijos šalyse ir Baltarusijoje „JYSK“ parduotuvių skaičius taip pat išaugs.

„Per artimiausius penkerius metus ir mes planuojame augti bei plėstis: šiuo metu mūsų tinklą sudaro 34 „Jysk“ parduotuvės Baltijos šalyse ir Baltarusijoje. Ketiname padidinti jų skaičių iki 70. Daugiausia ketiname plėstis Baltarusijoje. Baltijos šalyse didžiausią potencialą matome regionuose bei dideliuose miestuose“, - teigia Dace Zundurė.

Šiems planams įgyvendinti Baltijos regione ir Baltarusijoje „Jysk“ planuoja investuoti apie 40 milijonų eurų.

Įmonės įsitikinimą, kad šis verslas yra perspektyvus, stiprina ir ekonomikos veiksniai. „Šiuo metu pastebimas ekonomikos augimas per pastaruosius trejus metus, taigi auga ir gyventojų gerovės lygis. Jie daug pozityviau žiūri į savo ateitį. Tai teigiamai veikia ne tik kasdien reikalingų prekių prekybą. Gyventojai nori gerinti savo buitį ir investuoja, pirkdami ilgalaikio naudojimo prekes.

Tai patvirtinama naujausiais statistiniais duomenimis dėl mažmeninės prekybos apyvartos: 2017 metų liepos mėnesį pastebėta, kad per metus maisto prekių mažmeninės prekybos apimtis Latvijoje padidėjo 4,6 %, o ne maisto prekių mažmeninė prekyba padidėjo 3,3 %. Jeigu dar mūsų šalies gyventojams, gaunantiems mažesnes pajamas, bus palengvinta mokesčių našta, ir mūsų versle galima bus matyti teigiamų tendencijų“, - pranešime spaudai sakė UAB „Do It“ direktorė Dace Zundurė.

„Jysk“ parduotuvės veikia visoje Europoje, išskyrus Airiją ir mažas šalis – Liuksemburgą ir Lichtenšteiną.

Tinklą sudaro 2500 parduotuvių. Dabar „Jysk“ iškėlė tikslą augti visame pasaulyje.

Šiuo metu „Jysk“ Vokietijos įmonė „Dänisches Bettenlager“ ruošiasi įeiti į Pietų Amerikos rinką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)