Maniloje įsikūręs bankas paliko galioti dabartinę šių metų ir 2018 metų prieaugio prognozę, - kaip ir liepą, APB dabar prognozuoja 5,9 proc. prieaugį šiais metais, ir 5,8 proc. - 2018 metais. Tačiau prognozė pagerinta, lyginant su balandį skelbta pirmine prognoze (5,7 proc. tiek 2017 m., tiek 2018 metais).

„Augimo perspektyvos besivystančiose Azijos šalyse gerėja, tam įtakos turi pagyvėjusi pasaulinė prekyba ir stiprus augimo tempas Kinijoje“, - sakė banko vyriausiasis ekonomistas Yasuyuki Sawada.

„Besivystančios Azijos valstybės turėtų pasinaudoti palankiomis trumpalaikėmis ekonominėmis perspektyvomis ir įgyvendinti gamybą stiprinančias reformas, investuoti į labai reikalingą infrastruktūrą ir palaikyti tinkamą makroekonomikos valdymą“, - pridūrė ekonomistas.

Kaip pažymi bankas, regiono eksporto apimtys per pirmuosius penkis šių metų mėnesius šoktelėjo 11 proc., tuo tarpu importas išaugo 17 proc., lyginant su tuo pačiu laikotarpiu prieš metus. Eksportas auga po dvejų iš eilės metų nuosmukio, kurį lėmė sumažėjusios žaliavų kainos ir vangi paklausa užsienio rinkose, teigia bankas.

„Ekspansinė fiskalinė politika ir netikėta išorinė paklausa padėjo Kinijai viršyti prognozes pirmąjį 2017 metų pusmetį“, - teigia bankas, padidinęs šalies augimo 2017 m. prognozę iki 6,7 proc.

Bankas perspėjo pareigūnus stiprinti fiskalines pozicijas ir stebėti skolų lygį dėl Jungtinių Valstijų vykdomos griežtesnės pinigų politikos.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją