Naujajame Jačiūnų komplekse per metus planuojama surinkti vidutiniškai apie 10 mln. kiaušinių. Kaip ir kituose paukštynų veislinių paukščių auginimo padaliniuose, vištaitės ir gaidžiukai šiame padalinyje auginami laisvi ant kraiko, o tiek pastatas, tiek įdiegtos inžinerinės bei paukščių auginimo sistemos (lesinimas, girdymas, vėdinimas, kiaušinių surinkimas ir kt.) – visiškai automatizuotos. Visi auginimo procesai nuolatos stebimi vaizdo kameromis.

„Paukščių auginimas – tai pats pagrindas, todėl aukšti paukščių auginimo standartai, griežčiausios biologinio saugumo priemonės ir modernios technologijos leidžia užtikrinti aukščiausią kokybę, lydinčią visoje gamybos grandinėje: nuo tėvinių paukščių pulkų iki viščiukų broilerių auginimo, vėliau – paukštienos perdirbime ir galutinio produkto gamyboje“, – teigia „KG Group“ paukštininkystės verslo vykdomasis direktorius Gytis Kauzonas, pastebėdamas, kad iš viso 2017 m. „KG Group“ į paukštininkystės verslą planuoja investuoti 16 mln. Eur.

Tai – tik dalis nuolatinių „KG Group“ investicijų, mat į paukštynus kasmet investuojama apie 20 mln. eurų. Dalis lėšų skiriama paukščių auginimo padalinių plėtrai ir modernizacijai, dalis – paukštienos perdirbimui ir produktų gamybai.

O galutinio produkto, t. y. įvairių vištienos gaminių, „KG Group“ priklausantys Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai per metus pagamina apie 100 tūkst. tonų. Nors ne visa produkcija parduodama Lietuvoje, vištienos produktų suvartojimas mūsų šalyje ypač sparčiai auga. Specialistų teigimu, tai, kad renkamės vartoti lietuvišką produktą – visiškai nieko keisto, žinant mūsų mentalitetą – rinkdamiesi maisto produktus esame labiau linkę pasitikėti vietos augintojais.

Viena iš paprastų priežasčių – tai, kad vietoje pagamintas produktas į parduotuvių lentynas patenka greičiau, vadinasi, yra šviežesnis. Be to, visą produkto auginimo, gamybos bei tiekimo grandinę griežtai prižiūri vietos atsakingos tarnybos, o tai reiškia, kad jokioje Lietuvoje parduodamoje produkcijoje nėra ir negali būti jokių draudžiamų medžiagų, pavyzdžiui, vištienoje – augimą skatinančių hormonų ar antibiotikų.

„Tyrimai ir praktika rodo, kad žmogus geriausiai jaučiasi vartodamas produktus, užaugintus toje geografinėje zonoje, kurioje gyvena, – sako Lietuvos paukštininkystės asociacijos prezidentas habil. dr. Vytautas Tėvelis. – Vietinės produkcijos vartojimas pagrįstas ne tik emocijomis – žmonėms svarbu žinoti, kad, pavyzdžiui, mėsai auginami gyvuliai ir paukščiai šeriami šalyje užaugintomis žaliavomis.“

Tai, kad naujasis paukščių auginimo kompleksas suprojektuotas ir pastatytas pagal pačius naujausius paukščių auginimo standartus, patvirtina ir įmonių grupės „KG Group“, kuriai priklauso Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai, vadovas Tautvydas Barštys. Jo teigimu, rengiant ir įgyvendinant šį projektą, papildomai vadovautasi tėvinių pulkų augintojų rekomendacijomis ir gerąja Europos Sąjungos šalių praktika bei gamybos būdais. Valdant visą gamybos grandinę „nuo lauko iki stalo“, galima būti ramiems net ir dėl pačių griežčiausių ES ir šalies institucijų kokybei keliamų reikalavimų.

„KG Group“ priklausantys Vilniaus ir Kaišiadorių paukštynai per metus pagamina apie 100 tūkst. tonų įvairių vištienos produktų, apie 50 proc. produkcijos eksportuoja. Pasak T. Barščio, lietuviška paukštynų gaminama vištiena vertinama Vakarų Europos, Skandinavijos bei kaimyninėse Baltijos šalyse, didžiųjų Lietuvos paukštyno produktai pasiekia net tokias šalis, kaip Japonija, Honkongas, kai kurias Afrikos šalis.

Užsakymo nr.: PT_75735941