Dalyviai iš Lietuvos, Italijos, Ispanijos, Vokietijos, Didžiosios Britanijos ir Vokietijos kartu ieškojo būdų, kaip mažinti neapykantos kalbą (angl. hate speech) ir skatinti pozityvios žinutės ir meilės kalbos skleidimą ne tik artimoje draugų, bet ir visuomenės, nepažįstamų, aplinkoje.

Projekto metu dalyviai iš arčiau pažvelgė į diskriminuojamų grupių (LGBT, pabėgėlių, tautinių/religinių mažumų, neįgaliųjų) patiriamus sunkumus ir diskutavo apie galimus neapykantos kalbos mažinimo būdus. Įkvėpti daugybės socialinių akcijų, atliktų ne tik Lietuvoje, bet ir pasaulyje, projekto dalyviai, kartu su jaunimu iš Lietuvoje jau įsitvirtinusio jaunimo judėjimo „Make Love Speech“ suorganizavo net tris iniciatyvas Kauno mieste –„Nemokamų apsikabinimų“, „Akių kontakto“ bei „Meilės tunelio“.

Džiugios akimirkos kartu su kauniečiais ir miesto svečiais įamžintos nuotraukose. Jei norėtumėte prisijungti prie iniciatyvos, sekite naujienas facebook paskyroje: facebook.com/MakeLoveSpeech.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)