„Susižadėjome rugpjūčio 15-ą dieną atostogų Nicoje metu. Vieną vakarą sėdint paplūdimyje Martynas paklausė, ar norėčiau būti jo žmona“, – nesenus įvykius Prancūzijos kurorte prisiminė 24-erių metų D. Saurazaitė.

„Martynas yra 27-erių metų, kaip ir aš kilęs iš Marijampolės. Dirba IT srityje ir šiuo metu užima projektų vadovo pareigas. Su krepšiniu Martynas gal būt tiek pat susijęs, kaip ir kiekvienas lietuvis – laisvalaikiu mėgsta žaisti. Dabar aišku, dėl manęs, krepšinis jam dar labiau pažįstamas. Domisi ne tik vyrų, bet ir moterų krepšiniu“, – savo būsimą vyrą pristatė kitą sezoną Kauno rajono „Hoptrans-Sirenų“ klube LMKL čempionate žaisianti D. Saurazaitė.

Jaunus žmones į porą „suvedė“ Jo Didenybė Krepšinis.

„Nors jis ne krepšininkas, bet galima sakyti, kad krepšinis „suvedė“ mus. Susipažinome prieš septynerius metus Marijampolėje, tačiau jau po savaitės aš išsikrausčiau žaisti ir gyventi į Kauną. Atsitiko būtent taip, kad mus – keletą krepšininkių apgyvendino būtent tame pačiame bendrabutyje, kur gyveno ir Martynas“, – gražią istoriją baigė D. Saurazaitė.

Ieva Kazlauskaitė ir Vilmantas Bagdanavičius

Kitą sezoną Rumunijos Brašovo klube „Olimpia CSU“ žaisianti 23-ejų metų Ieva Kazlauskaitė savo gyvenimą nusprendė susieti su Vilmantu Bagdanavičiumi.

„Sužadėtuvės man vyko labai netikėtu metu. Kai grįžome su Lietuvos studenčių rinktine iš Universiados, Vilmantas mane parsivežė į Marijampolę ir ten buvo paruošęs didžiulę staigmeną (smulkmenas pasiliksime sau). Galiausiai jis priklaupė ir paklausė, ar sutiksiu tapti jo žmona“, – apie savo svarbią šventę lmkl.lt pasakojo I. Kazlauskaitė.

Pora susipažino sporto dėka ir socialinių tinklų pagalba.

„24-erių metų Vilmantas yra marijampolietis. Susipažinome, kai atstovavau Marijampolės „Sūduvai“, o jis tai pat sportininkas ir žaidė futbolą Marijampolės „Sūduvoje“ ir Kazlų Rūdos „Šile“. Tačiau Vilmantas karjerą nusprendė baigti ir tai liko tik pomėgis. Vienas kitą pastebėjome žaisdami boulingą su savo draugų grupėmis, na o artimiau susipažinome socialinių tinklų pagalba“, – sakė I. Kazlauskaitė.

Ieva ir Vilmantas puikiai sutaria, nes, pasak LMKL krepšininkės, dviejų sportininkų pora geriau supranta vienas kitą.

„Dviems sportininkams kartu yra kur kas lengviau, negu tokioje situacijoje, jei vienas yra ne sportininkas. Nes vienas kitą visiškai suprantame dėl būnamo nuolatinio nuovargio. Žinome, kiek kiekvienam yra svarbus poilsis, todėl vienas kita palaikome visu 100 proc. visur ir visada. Gaila, bet į Rumuniją keliausiu viena, bet tikimės, kad tai vienintelis sezonas, kai būsime atskirai. Vėliau stengsimės visur keliauti drauge“, – žadėjo I. Kazlauskaitė.

Laura Svarytė ir Tomas Miškinis

LMKL čempionė ir buvusi Marijampolės „Sūduvos“ lyderė 24-erių metų Laura Svarytė vasaros antroje pusėje susižadėjo su Tomu Miškiniu.

„Susižadėjome rugpjūčio 14-ą dieną. Tomas yra 23-ejų metu krepšininkas ir studentas. Jis žaidžia Nacionalinėje krepšinio lygoje (NKL) ir parėjusį sezoną atstovavo Mažeikių klubui. Šiuo metu treniruojasi su Jonavos komanda. Gal konkrečios datos, kada susipažinome, ir nėra. Tomas pasakojo, kad mane buvo nusižiūrėjęs seniai ir tik nedrįsdavo prieiti. O štai vieną kartą išdrįso ir taip pradėjome bendrauti. Tai įvyko beveik prieš trejus metus.

Tomas nevažiuos į užsienį su manimi, nes esam sutarę, kad šiais metais baigs mokslus Lietuvos sporto universitete (LSU) ir žais krepšinį Lietuvoje. Kitą sezoną planuojame tikrai važiuoti kartu ir tikimės, kad tai pavyks įgyvendinti“, – teigė viena geriausių šalies krepšininkių.

Kita sezoną L. Svarytė atstovaus Rusijos Krasnojarsko „Jenisej“ klubui.