Kaip teigia ekspertai, idealus metas kreiptis į poros konsultantą yra tuomet, kai dar nekyla noras pripažinti pralaimėjimą.

„Tai neturėtų būti paskutinė viltis. Reikia kreiptis pagalbos daug anksčiau“, – aiškina santykių ekspertė Rachel Sussman iš Niujorko.

Prieš nuspręsdami, ar metas kreiptis pagalbos į poros santykių ekspertus, užduokite sau šiuos penkis jų rekomenduotus klausimus.

Ar mes vėl ir vėl pykstamės dėl to paties?

Yra tokių kivirčų, kurie niekada neišsprendžiami – pavyzdžiui, kuris turi teisę išrinkti kitą filmą vakarui. Tačiau jeigu nuolat kartojasi rimti konfliktai, tai jau problema.

„Kai dėl to paties pykstatės jau šimtą kartų ir nei kiek nepriartėjote prie sprendimo, tai gali būti ženklas, kad metas apsilankyti pas specialistą“, – pataria sekso ir santykių terapeutas Stephenas Snyderis, parašęs knygą „Love Worth Making“.

Kitaip tariant, jeigu įstrigote – ieškokite pagalbos.

Ar mes pykstamės teisingai?

„Turite atrasti konfliktų valdymo metodą, kuris tinka jums abiem“, – pataria santykių ekspertė Rebecca Hendrix iš Niujorko.

Kai pykstatės, ar galite atsisėsti ir tikrai nuoširdžiai pasikalbėti? O gal vienas jūsų yra linkęs užsisklęsti savyje ir atsitraukti, o kitas – daro spaudimą? Profesionalas gali padėti jums atrasti tinkamą konflikto dinamiką, dėl ko neteks rautis plaukų iš nusivylimo.

Ar mes elgiamės tarsi kambario draugai?

Tikrai neprivalote kas naktį patirti medaus mėnesio vertą seksą, tačiau jeigu reikalai miegamajame visiškai atšalo, jums galėtų padėti eksperto pagalba.

„Labai dažnai fizinio ryšio nebuvimas lemia emocinio ryšio nebuvimą“, – įsitikinusi R. Hendrix. Kol tai suprantame, paprastai karštas partneris lovoje jau būna spėjęs virsti kambario draugu.

Ar problema didesnė už mudu?

Poros konsultacija gali praversti ne vien sprendžiant tarpusavio nesutarimus, bet ir tuomet, kai vienas iš partnerių išgyvena kažką labai sunkaus, pavyzdžiui, ligą ar netektį.

„Žmonėms gali būti sudėtinga išsaugoti ryšį, kai jiems tenka grumtis su sunkumais asmeniniame gyvenime, – teigia R. Hendrix. – Kai paprasčiausiai nežinote, ko griebtis, tikrai turite kreiptis pagalbos į specialistus.“

Ar daugiau mūsų sąveikų neigiamos nei teigiamos?

Visi turime gerų ir blogų dienų, tačiau susumavus bet kurie santykiai privalo turėti daugiau privalumų nei trūkumų. „Jeigu taip nėra, tai požymis, kad jūsų partnerystė nėra stabili“, – įspėja R. Hendrix.

Jeigu nuspręsite, kad metas kreiptis į poros santykių ekspertą, R. Sussman pataria rinktis jį atsargiai: „Susitikite su keliais specialistais ir pasižiūrėkite, kuris jums labiausiai patinka. Jums reikia labai kvalifikuoto specialisto, tačiau taip pat svarbu, kad tarp jūsų užsimegztų ryšys.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)