Taigi, koks tas bruožas, kuris išduoda žmogaus polinkį nuklysti? Pasirodo, jeigu jūsų antroji pusė turi katiną, vertėtų jį atidžiau stebėti – jų savininkai labiausiai linkę svetimauti iš visų augintinių turėtojų.

Viena Jungtinės Karalystės pažinčių svetainė vedusiems žmonėms nustatė, kad apie ketvirtadalis iš tūkstančio jos narių turi katinus. Tyrimo metu paaiškėjo, kad polinkį „sukti į kairę“ taip pat turi triušių savininkai (17 procentų). Dar 15 procentų svetainės narių laiko roplius, tokius kaip driežas ar gyvatė, 12 procentų – kokius nors graužikus, pavyzdžiui, žiurkėną, pelėną ar pelę, dar 9 procentai augina žuvis.

Nenuostabu, kad šunų augintojai oficialiai pripažinti pačiais ištikimiausiais gyvūnų savininkais – vos 7 procentai svetainės narių turėjo šunį.

Pažinčių svetainės atstovas spaudai Christianas Grantas sakė: „Dažnai sakoma, kad žmogus atspindi savo augintinio bruožus, tad ar verta stebėtis, kad katinai atsidūrė sąrašo viršūnėje? Iki šiol neaišku, ar katinai išties myli savo šeimininkus, ar jų lojalumas priklauso nuo to, kas geriausiai patenkina jų skrandžio poreikius.

Paprasčiau tariant, katinai seks paskui tuos, kurie geriausiai patenkina jų poreikius, nesvarbu, kiek laiko praleido su konkrečiu žmogumi. Taip pat nenuostabu, kad savo reprodukciniais gebėjimais garsėjantys triušiai ir lojalumu ne itin garsėjantys ropliai, tokie kaip gyvatės, eina iškart po katinų. Kita vertus, ar kada nors kas nors abejojo šuns lojalumu? Jų meilė yra ir visada buvo besąlygiška, ir šios savybės dažnai atsispindi jų savininkuose. Paprasčiau tariant, jeigu norite pasitikėjimo, meilės ir prisirišimo, tuokitės su tuo, kas augina šunį.“

Kitas pažinčių svetainės tyrimas parodė, kad tarp moterų labiausiai linkusios į neištikimybę tos, kurios save apibūdina kaip „vienišas“, „gyvybingas“ ir „namų šeimininkes“. Tarp vyrų svetimauti labiausiai linkę aukšti, protingi ir turtingi.

Interneto svetainė, mėgindama nustatyti bendrus neištikimų žmonių bruožus, peržiūrėjo daugiau kaip 10 tūkstančių profilių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (205)