Šios vasaros naujovė – galimybė pasiekti pajūrį traukiniu

Pajūrio ekspresas“ – vasaros sezono naujovė. „Lietuvos geležinkeliai“ siūlo keleiviams pajūrio kurortus pasiekti patogiu traukiniu, vienas iš maršrutų – Vilnius-Palanga.

Į Palangą šiuo traukiniu nuvykstama per 4 valandas. Šiuolaikišku traukiniu keliaujantys poilsiautojai gali naudotis nemokamu Wi-Fi ryšiu, užsisakyti užkandžių ir gėrimų, mažiesiems siūlomi nemokami stalo žaidimai, knygelės, žaislai, o suaugusiesiems – laikraščiai bei žurnalai. Traukinys iš Vilniaus išvyks kiekvieną penktadienį 11 val. 55 min, o šeštadieniais – 7 val. 25 min. Sekmadieniais keleiviai iš Palangos autobusu išvyks 18 val. 20 min., o traukinys iš Kretingos pajuda 18 val. 53 min. Bilietų kainos piko metu (nuo liepos 1 d.) padidėja.

Be to, jei keliaujate su šeima, galite pasinaudoti siūlomomis nemokamomis pramogomis mažiesiems ir nuolaidomis. Pavyzdžiui, 3 asmenų šeima bilietą į Palangą ir atgal gali įsigyti už 90 eurų. Šeimos bilietų nuolaidos taikomos ir 5 asmenų grupėms, kuriose yra 1-2 suaugusieji ir bent vienas vaikas iki 18 m. – tokie keleiviai gaus 21 proc. nuolaidą kelionės bilietui.

Vienas iš tradicinių būdų – kelionė autobusu

Palangos stoties atsinaujinimas prieš kiek laiko sulaukė įvairių nuomonių. Visgi dabar galima naudotis erdvia ir šiuolaikiška keliavimo zona.

„Kartais naujus dalykus priimame gana atsargiai ir skeptiškai, sunkiai atsisveikiname su jau įprastais dalykais. Stoties pasikeitimo vieta – ne išimtis. Pirmais darbo metais išklausėme daug įvairių priekaištų, ypač, kad stotis toli nuo miesto centro. Praėjus jau beveik 3 naujos stoties gyvavimo metams, miesto gyventojai ir svečiai jau įprato. Manau, nauja stotis prigijo ir sunku būtų įsivaizduoti gyvenimą be jos“, – dalijasi Ingryda Gagilaitė, Palangos autobusų stoties vyr. vadybininkė.

Pasak jos, stotis patogi keliaujantiems. Joje įrengta šildoma ir vėdinama laukimo salė, tualetas, bilietų kasos, bagažo bei smulkių siuntų skyrius, perone yra 16 autobusų aikštelių keleiviams įlaipinti, aikštė autobusams stovėti tarp reisų. Laukimo salėje ir perone įrengti informaciniai stendai, rodantys artimiausiu metu išvykstančių autobusų maršrutus ir laiką. Stoties patalpos sujungtos su prekybos centru, galima apsilankyti kavinėje, vaistinėje ir kt. Į stotį žmonės užeina pailsėti, sušilti, pažiūrėti vis naujų fotomenininkų, vaikų piešinių parodų. „Taip, kad belaukiant išvykimo laiko galima ir akis paganyti, ir pavalgyti, ir mylimai gėlių puokštę nupirkti“, – dalijasi specialistė.

Palangą aplanko žmonės iš įvairių Lietuvos ir kitų pasaulio miestų. „Iš mūsų stoties galima nukeliauti į Vakarų ir Rytų Europą. Į Berlyną nuvyksite už 63,30 Eur, į Amsterdamą už 117,00 Eur, Lvovą pasieksite už 55,00 Eur. Bilietas į Vilnių kainuos nuo 15 iki 21 Eur, į Kauną nuo 15,50-18,50 Eur, į Šiaulius – apie 10,00 Eur, į Panevėžį – nuo 15,00 Eur, į Visaginą – 25,00 Eur. Bilietų kainos įvairios, jos priklauso nuo autobuso maršruto ir vežėjo. Iš mūsų stoties keleivių patogumui vyksta ir miesto autobusai, kuriais galima pasiekti ne tik miesto centrą, bet ir Šventąją, Būtingę. Miesto autobusų kainos nuo 0,52 iki 1,00 Eur“, – teigia I. Gagilaitė.

Ji pažymi, kad vasaros metu yra labai patogus reisas Šiaulių miesto gyventojams. Devintą valandą ryto autobusas jau yra Palangoje, o septintą valandą vakaro išvyksta atgal. Didelis reisų pasirinkimas yra Vilniaus ir Kauno gyventojams. Be to, galima su savimi pasiimti dar ir dviratį, tad visą dieną ar ilgesnį laiką galima smagiai praleisti pajūryje ir palydėjus saulę, ramiai grįžti namo.

Rizikingesnis pasirinkimas

Keliautojas Rimantas (redakcijai pavardė žinoma) pasidalijo, kad dažniausiai pavyksta „pasigauti“ mašiną, kuri važiuoja iki Klaipėdos: „Tuomet belieka atrasti važiuojančių į Palangą. Tokiu atveju kelionė gali užtrukti 4-5 valandas. Tiesa, kartais būna labai nesėkmingų dienų – yra tekę iki pajūrio vykti 9 valandas (įskaitant stovėjimą). Tačiau į visa tai žiūriu kaip į procesą – naujos pažintys, vietovės, netgi laikas savotiškai savęs analizei. Nors pastaruoju metu, galbūt dėl socialinių tinklų grupių, kuriuose žmonės gali susikooperuoti, tranzavimo kultūra Lietuvoje yra kiek apnykusi. Be tai – tik mano nuomonė“, – mintijo tranzuotojas.

Visgi šis keliavimo būdas yra gan rizikingas ir nenuspėjamas laiko atžvilgiu, tad prieš jį rinkdamiesi – pasvarstykite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)